Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ράμα vs Μπερίσα για την εκλογική νίκη στην Αλβανία

Ιούνιος 23rd, 2013 by Χρήστος Μίμης

Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωί οι Αλβανοί ψηφοφόροι σε μια εκλογική διαδικασία που συν τοις άλλοις θεωρείται ένα κρίσιμο τεστ της προόδου που έχει σημειώσει η χώρα ως προς το στόχο της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση

Ράμα vs Μπερίσα για την εκλογική νίκη στην Αλβανία

Περίπου 6.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί για να επιβλέψουν την καλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

Τις εκλογές αυτές παρακολουθούν από κοντά οι Βρυξέλλες, οι οποίες έχουν ήδη δύο φορές αρνηθεί να δώσουν το καθεστώς της υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ χώρας στην Αλβανία όπου, μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος, το 1990, τα εκλογικά αποτελέσματα αμφισβητούνται συστηματικά.

Από τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2009, η Αλβανία αντιμετωπίζει πολιτικό αδιέξοδο. Η σοσιαλιστική αντιπολίτευση είχε αρνηθεί τότε να αναγνωρίσει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας εκτιμώντας ότι είχαν σημειωθεί πολλές παρατυπίες.

Οι κύριοι αντίπαλοι -ένας δεξιός συνασπισμός γύρω από τον απερχόμενο πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα και ένας άλλος της αντιπολίτευσης με επικεφαλής το σοσιαλιστή Έντι Ράμα- προτείνουν ομόφωνα την ένταξη στην ΕΕ καθώς και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Στη χώρα των 2,8 εκατ. κατοίκων όπου οι δημοσκοπήσεις δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστες, οι δύο παρατάξεις έχουν διαβεβαιώσει τους οπαδούς τους ότι θα κερδίσουν αυτές τις εκλογές.

Οι 140 βουλευτές θα εκλεγούν για μια τετραετή θητεία μεταξύ άνω των 7.000 υποψηφίων.

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 08:00 (ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 20:00 (ώρα Ελλάδας). Περισσότεροι από 600 ξένοι παρατηρητές επιβλέπουν την ψηφοφορία, τα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα της οποίας αναμένεται ότι θα ανακοινωθούν αύριο.

ΕΘΝΟΣ

This entry was posted on Κυριακή, Ιούνιος 23rd, 2013 at 11:57 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply