Αδυνατεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της

Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η Nutriart
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία κατέβαλλε σημαντικές προσπάθειες για την αναδιάρθρωση και τον εξορθολογισμό της τα τελευταία χρόνια.

Η επιδείνωση της κρίσης όμως, ταυτόχρονα με τις μεγάλες καθυστερήσεις που υπήρξαν στην οριστικοποίηση, σύναψη και υλοποίηση των συμφωνιών χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης με τις τράπεζες, επιβάρυναν σε μεγάλο βαθμό την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα η εταιρεία να μην είναι σε θέση πλέον να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της.

Η υποβληθείσα αίτηση πτώχευσης θα εγκριθεί και από την Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας που θα συγκληθεί για τον σκοπό αυτό.

Αναστολή διαπραγμάτευσης

Την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Nutriart ΑΒΕΕ, από 21 Ιουνίου 2013, αποφάσισε για την προστασία των επενδυτών και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σωκράτης Λαζαρίδης μετά από τη σχετική εξέλιξη.

Δείτε ποιά είναι η Nutriart

Η εταιρεία Nutriart δημιουργήθηκε το 2008, από τη ένωση των εταιρειών ΥΙΟΙ  Χ. ΚΑΤΣΕΛΗ ΑΒΕΕ, ΑΛΛΑΤΙΝΗ ΑΒΕΕ και ΕΛΒΙΠΕΤ ΑΕ, εταιρείες που κατείχαν ηγετική θέση στο χώρο τους και μεγάλη ιστορία στην ελληνική αγορά.

Για πρώτη φορά, μία Ελληνική εταιρία, καλύπτει τις ανάγκες των επαγγελματιών του χώρου της αρτοποιίας & ζαχαροπλαστικής, της κατεψυγμένης ζύμης και των τελικών καταναλωτών, με προϊοντική γκάμα που ξεκινάει από τις α’ ύλες και καταλήγει στα τελικά προϊόντα.

H Nutriart εγκαινίασε μια νέα εποχή για τα 3 ιστορικά brand names (ΚΑΤΣΕΛΗΣ, ΑΛΛΑΤΙΝΗ, PLAZA), με στόχο την ποιοτική ικανοποίηση των πελατών της, καταναλωτών και επαγγελματιών, και βέβαια, την ανάπτυξη σε όλες τις αγορές δραστηριοποίησής της.

To brand ΚATΣΕΛΗΣ, η πλέον εδραιωμένη και ευρέως γνωστή μάρκα αρτοποιημάτων, συνδέεται με την καινοτομία και το ποιοτικό αποτέλεσμα στην τεχνική παρασκευής αρτοσκευασμάτων, φρέσκων και κατεψυγμένων. Η ΑΛΛΑΤΙΝΗ, από το 1836 μέχρι σήμερα, διακρίνεται για τα εξαιρετικής ποιότητας άλευρα. Η ΕΛΒΙΠΕΤ (με το brand “Plaza”), απευθυνόμενη στους επαγγελματίες μαζικής εστίασης, παρασκευάζει και εμπορεύεται προϊόντα κατεψυγμένης ζύμης.

Στον ιδιόκτητο αλευρόμυλο της «Αλλατίνη», παράγονται υψηλής ποιότητας άλευρα, μείγματα και σιμιγδάλι για τoυς βιοτέχνες αρτοποιούς και ζαχαροπλάστες, αλλά και για μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων.

Παράλληλα, στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Αθήνα, παράγονται αρτοποιήματα (ψωμί τοστ), φρέσκο ψωμί και προϊόντα bake-off, για την αγορά μαζικής εστίασης HO.RE.CA και το λιανεμπόριο, ενώ αντίστοιχα στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, παράγονται προϊόντα κατεψυγμένης ζύμης.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία διανέμει στο λιανεμπόριο και στο χονδρεμπόριο, χύμα και συσκευασμένα προϊόντα μακράς διάρκειας, όπως κριτσίνια, κουλούρια, τσουρεκάκια, μικρές πίτες και άλλα snacks.

Η προηγμένη τεχνολογία, η συνεχής υποστήριξη και το όραμα της εταιρείας για ανάπτυξη συνεισφέρουν στην ηγετική θέση της Nutriart σε όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΑΛΛΑΤΙΝΗ

1802: – Η οικογένεια ALLATINI μετακομίζει από το Λιβόρνο της Ιταλίας και εγκαθίσταται στη Θεσσαλονίκη. Ιδρύουν την εταιρεία «Μοδιάνο και Αλλατίνι», η οποία δραστηριοποιείται στο εμπόριο δημητριακών και αλεύρων.

1836: – Ο Μωυσής Allatini ιδρύει τον κυλινδρόμυλο και το κεραμοποιείο ALLATINI. Μετά το θάνατό του η εταιρεία μετονομάζεται σε «Frattelli Allatini».

1854: – Αποπερατώνεται η κατασκευή του αλευρόμυλου ΑΛΛΑΤΙΝΗ, στη συμβολή των οδών Ανθέων και Λασκαράτου, στη Θεσσαλονίκη, από το Γάλλο Darblay de Corblay και τους αδερφούς Allatini.

1882: – Ο αλευρόμυλος περιέρχεται στην πλήρη κυριότητα της οικογένειας Allatini.

1897: – Ιδρύεται η «Ανώνυμος Οθωμανική Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Θεσσαλονίκης» με μετοχικό κεφάλαιο 3.000.000 γαλλικών φράγκων. Η εταιρεία έχει στην ιδιοκτησία της τον αλευρόμυλο και τα κεραμοποιεία ΑΛΛΑΤΙΝΗ.

– Η οικογένεια ALLATINI δραστηριοποιείται συγχρόνως σε διάφορους εμπορικούς τομείς, όπως Τράπεζες, ζυθοποιεία, προϊόντα καπνού κ.ά.

1898: – Ο μύλος καίγεται ολοσχερώς και ξαναχτίζεται στην ίδια θέση, σε σχέδια του ιταλού αρχιτέκτονα Vitaliano Poselli.

1900: – Το Σεπτέμβριο γίνονται τα εγκαίνια του νέου μύλου.

1911: – Η οικογένεια ALLATINI επιστρέφει στην Ιταλία. Μεγάλο μέρος της περιουσίας τους εκποιείται.

1926: – Η πλειοψηφία των μετοχών περιέρχεται σε ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών με επικεφαλής τον Κοσμά Πανούτσο από την Αργολίδα.

1950: – Η «ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε.» εισάγεται στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

1951: – Ο αλευρόμυλος καίγεται για δεύτερη φορά.

1955: – Ο μύλος επισκευάζεται και επαναλειτουργεί.

1964: – Η εταιρεία διασπάται σε δύο εταιρείες: στην «ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε.», που διατηρεί τον αλευρόμυλο, και την «ΚΕΡΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε.», που διατηρεί τα κεραμοποιεία.

1987: – Στις 31 Δεκεμβρίου η ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε. δημιουργεί δύο θυγατρικές εταιρείες, την «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ» και την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ». Η «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ» εξακολουθεί να ανήκει κατά 99,99% στην «ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε.» και η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ» μεταβιβάζεται στον όμιλο Φιλίππου. Στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ μεταβιβάζεται και το δικαίωμα χρήσης του σήματος αποκλειστικά για ορισμένα είδη, όπως τα είδη μπισκοτοποιίας, το αλεύρι για οικιακή χρήση μέχρι 2 κιλά, καθώς και κάθε είδος τροφίμου το οποίο παρασκευάζεται σε μικρή βιομηχανική συσκευασία τελικού καταναλωτή.

1996: – Η εταιρεία μεταφέρει τις παραγωγικές της δραστηριότητες στις καινούργιες της εγκαταστάσεις στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου σε οικόπεδο 33 στρεμμάτων. Η συνολική επένδυση ανέρχεται σε 8.8 εκατ. Ευρώ.

1997: – Ιδρύεται η θυγατρική εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε» (ΕΛ.Β.ΙΠ.Ε.Τ.), η οποία παράγει και εμπορεύεται προϊόντα κατεψυγμένης ζύμης.

2000: – Η «ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε.» συμμετέχει κατά 50% στην εταιρεία CARNAC LTD, που δραστηριοποιείται στην παρασκευή αρτοσκευασμάτων στη Νιγηρία.

2001: – Η «ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε.» αγοράζει το 99,9% της «FY.TRO ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε.», που παράγει και εμπορεύεται βιολογικά και οικολογικά τρόφιμα, την οποία και απορροφά το 2003.

2002: – Η θυγατρική «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» αποκτά το 24,6% των μετοχών της εισηγμένης εταιρείας «ΥΙΟΙ Χ.ΚΑΤΣΕΛΗ ΑΒΕΕ», αυξάνοντας βαθμιαία το ποσοστό της στο 27,82%.

– Η «ΕΛ.ΒΙ.Π.Ε.Τ. Α.Ε.» απορροφά την εταιρεία «MANOS DONUT HOUSE» στην οποία συμμετείχε από το 2001.

2003: – Το ιστορικό ακίνητο της εταιρείας στην οδό Λασκαράτου μεταβιβάζεται κατά το 50% εξ’ αδιαιρέτου, στις εταιρείες «ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ» και «ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ» για την από κοινού αξιοποίησή του. Μετά από αίτηση περιοίκων, η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου Επικρατείας ανέστειλε προσωρινά μέχρι το Σεπτέμβριο του 2004 την απόφαση του ΥΠ.ΠΟ. με την οποία είχε εγκριθεί το πλαίσιο σχεδίου ανάπλασης του ακινήτου.

2004: – Στις αρχές του έτους η «ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε.» μισθώνει από τη θυγατρική της, «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Β.Ε.Ε.» τις εγκαταστάσεις στην ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου Θεσσαλονίκης, αναλαμβάνοντας πλέον και την παραγωγική διαδικασία των αλεύρων και των υποπροϊόντων.

– Τον Ιανουάριο του 2004 αρχίζει η λειτουργία στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου του νέου εργοστασίου παραγωγής της «ΕΛ.ΒΙ.Π.Ε.Τ. Α.Ε.».

2007: – Η θυγατρική «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Β.Ε.Ε.» αποκτά μέσω Υποχρεωτικής Δημόσιας Πρότασης το 88,51% της εισηγμένης «ΥΙΟΙ Χ. ΚΑΤΣΕΛΗ Α.Β.Ε.Ε.». Το ανωτέρω ποσό μεταβιβάζεται στη μητρική ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε. η οποία κατέχει σήμερα ποσοστό 88,71%.

2008: – Η θυγατρική «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Β.Ε.Ε.» μετονομάζεται σε ΑΛΛΑΤΙΝΗ-ΕΔΒΕ Α.Β.Ε.Ε.

– Στις 30/12/2008 σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. απόφαση Κ2-15421 του Υπουργείου Ανάπτυξης, εγκρίθηκε η συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρείας ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε. μαζί με τη θυγατρική της ΕΛ.ΒΙ.Π.Ε.Τ. Α.Ε. από την εταιρεία «Υιοί Χ. Κατσέλη ΑΒΕΕ»

 

ΚΑΤΣΕΛΗΣ

1978 : Ίδρυση της εταιρίας “ΥΙΟΙ Χ. ΚΑΤΣΕΛΗ Α.Β.Ε.Ε.” από τους αδελφούς Νικόλαο και Γεώργιο Κατσέλη.

1989 : Μεταφορά σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις.

1990 : Εισαγωγή στο Χ.Α.Α. – πολυμετοχική σύνθεση.

1995 : Χρηματοδότηση από το Υπουργείο Βιομηχανίας με τριετές επιχειρηματικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 1.021 εκατ. δρχ.

1995 : Επενδύσεις ύψους 2,2 εκατ. ευρώ για τη νέα γραμμή παραγωγής φρέσκου ψωμιού, δυναμικότητας 6.000 τεμαχίων την ώρα.

2000 : Πιστοποίηση από τον ΕΛΟΤ κατά ISO 9001/2000 για τις υψηλές προδιαγραφές.

2002 : Πιστοποίηση στο Σύστημα Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων (HACCP).

2002 : Ολοκλήρωση της εγκατάστασης της γραμμής προϊόντων bake-off.

2005 : Έναρξη λειτουργίας της νέας γραμμής toast δυναμικότητας 4.500 φορμών την ώρα.

2006 : Έναρξη λειτουργίας της νέας γραμμής αποστείρωσης.

2007 : Επέκταση κτιριακών εγκαταστάσεων και περιβάλλοντα χώρου. Στρατηγική Ανασκόπηση

1992 : Εξαγορά εταιρίας «La Frianderie».

1993 : Εξαγορά εταιρίας «CIBUS A.E.».

1995 : Έναρξη λειτουργίας δικτύου καταστημάτων λιανικής πώλησης προϊόντων άρτου και αρτοσκευασμάτων με την επωνυμία ΚΑΤΣΕΛΗΣ – Αρτοποιήματα

2000 : Είσοδος του ομίλου ΔΑΥΙΔ – ΛΕΒΕΝΤΗ στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας.

2000 : Συνεργασία με τον όμιλο ΔΑΥΙΔ – ΛΕΒΕΝΤΗ στην παραγωγή και διάθεση άρτου και αρτοσκευασμάτων στη Νιγηρία.

2000 : Συμμετοχή με τον όμιλο ΛΟΥΛΗ, σε εταιρείες παραγωγής αλεύρων και αρτοσκευασμάτων στη Ρουμανία (MOPAN MURES, MOARA, TITAN).

2002 : Η «La Frianderie A.E.» προχώρησε στο σχεδιασμό και ανάπτυξη ενός νέου δικτύου καταστημάτων, με την ονομασία «SNACKERS PLACE», με δραστηριοποίηση στο χώρο του σνακ (σάντουιτς, σφολιατοειδή, κλπ) με πανελλαδική εμβέλεια.

2002 : Εξαγορά του εμπορικού σήματος ¨Mister Bread¨ από την “Chipita International S.A.” και αγορά ολόκληρου του συγκροτήματος μηχανημάτων παραγωγής άρτου.

2003 : Πώληση Ιδίων Μετοχών και μεταβολή της μερισματικής πολιτικής.

2004 : Μείωση κεφαλαίου και αναδιάρθρωση Τραπεζικού Δανεισμού.

2004 : Απορρόφηση της εταιρίας «CIBUS A.E.».

2005 : Πώληση της δραστηριότητας κατεψυγμένων σφολιατοειδών.

2006 : Λήψη απόφασης για τη λύση, εκκαθάριση και διακοπή των εργασιών της εταιρείας «La Frianderie AEBE».

2006 : Ίδρυση νέας Θυγατρικής Εταιρείας με την επωνυμία «Υιοί Χ. Κατσέλη Συμμετοχών Α.Ε.» με συνολικό Μετοχικό Κεφάλαιο € 1.250.000,00

2007 : Η “ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.B.E.Ε.” απέκτησε 18.586.566 μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 88,51% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας ΥΙΟΙ Χ. ΚΑΤΣΕΛΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.