Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το Υπουργείο Οικονομικών καλεί τους εργαζόμενους να εκκενώσουν την ΕΡΤ

21 Ιουνίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε και η οποία αναφέρεται και στην καταβολή δύο μισθών ως πρώτη δόση της αποζημίωσης

Το Υπουργείο Οικονομικών καλεί τους εργαζόμενους να εκκενώσουν την ΕΡΤ«Η κυβέρνηση καλεί τους εργαζομένους να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών το οποίο προχωρά ταυτόχρονα στην καταβολή δύο μισθών στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Οπως ανακοινώθηκε πρίν από λίγο «σε συνέχεια της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών για την προσωρινή λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, η κυβέρνηση προχωρά στον προσδιορισμό των 2.000 αναγκαίων θέσεων για την λειτουργία του μεταβατικού φορέα», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών και προσθέτει:

«Παράλληλα, ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έχει ήδη δώσει εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος  να καταβληθούν 2 μηνιαίοι μισθοί στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου της πρώην ΕΡΤ, ως πρώτη δόση έναντι της συνολικής αποζημίωσης. Στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου θα καταβληθεί ένας μισθός μέχρι να υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και υπολογισμός τυχόν υπολοίπων, ενώ οι εργαζόμενοι κατηγοριών ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων και Μετακλητών Υπαλλήλων δεν θα λάβουν αποζημίωση. Τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς μισθοδοσίας των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ στην ALPHA ΕΜΠΟΡΙΚΗ Τράπεζα.

Τέλος, η κυβέρνηση καλεί τους εργαζομένους να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Τι προβλέπει η νομοθεσία  για τις αποζημιώσεις

Με το νομικό καθεστώς των αποζημιώσεων που ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, θα αποζημιωθούν όλοι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Η διαδικασία και το ύψος των αποζημιώσεων καθορίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και συγκεκριμένα στην Υποπαράγραφος ΙΑ.12 του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012.

Η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας περί «αποζημίωσης απόλυσης ιδιωτικών υπαλλήλων με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου».

ΤΟ ΒΗΜΑ

This entry was posted on Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2013 at 23:36 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply