Ποιοι είναι αυτοί που θα είναι το «κλειδί» για τη νέα συγκυβέρνηση

Σε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ οδεύει η χώρα, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις του τελευταίου 24ωρου. Η κοινοβουλευτική δύναμη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ανέρχεται στους 153 βουλευτές, πλειοψηφία εύθραυστη ενόψει σημαντικών αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν τους επόμενους μήνες.

Το νέο, εύθραυστο πολιτικό σκηνικό διαμορφώθηκε αργά χθες το βράδυ, μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από το κυβερνητικό σχήμα με αφορμή την υπόθεση της ΕΡΤ.

Σαμαράς και Βενιζέλος είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν το μεταρρυθμιστικό έργο καθώς παρέκκλιση από την προσπάθεια ταχύτατης επανόδου της οικονομίας σε σταθεροποίηση θα μπορούσε να αποτελέσει «βόμβα» στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση.

Ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο κατά πάσα πιθανότητα εντός της ημέρας, κατά την οποία ο Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να αποφασίσουν τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου, αλλά και να προχωρήσουν στην επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας.

Ωστόσο, κομβικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσουν οι 14 ανεξάρτητοι βουλευτές που θα κληθούν να ενισχύσουν την κοινοβουλευτική δύναμη της νέας κυβέρνησης, ειδικά στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την ελληνική βουλή ή κατατεθεί πρόταση μομφής σε βάρος της κυβέρνησης.

Ποιοι είναι οι 14 ανεξάρτητοι βουλευτές:

1. Λοβέρδος Ανδρέας
2. Ανδρουλάκης Δημήτριος (Μίμης)
3. Βουδούρης Οδυσσεύς – Νίκος
4. Νικολόπουλος Νικόλαος
5. Αηδόνης Χρήστος
6. Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος
7. Μιχελογιαννάκης Ιωάννης
8. Παραστατίδης Θεόδωρος
9. Κασαπίδης Γεώργιος
10. Σολδάτος Θεόδωρος
11. Μουτσινάς Παρίσης (Πάρις)
12. Κουράκος Ιωάννης
13. Μπόλαρης Μάρκος
14. Σταυρογιάννης Νικόλαος

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στήριξη στην κυβέρνηση αναμένεται να παρέχει ο Κώστας Μαρκόπουλος που προέρχεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ήταν πρώην κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση προκειμένου να μην συρθεί η χώρα σε εκλογές φαίνεται πως θα δώσει και ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος. Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς τόνισε χθες και σήμερα πως όποιος ωθήσει τα πράγματα προς εκλογική διαδικασία οδηγεί τη χώρα σε καταστροφή.

Στην αντίθεση θέση αναμένεται να βρεθούν ο προερχόμενος από τη Δημοκρατική Αριστερά Οδυσσέας Βουδούρης, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα «Τα Νέα» ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά και ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Παραστατίδης.

Παραμένει ανοιχτό το ερώτημα ποια στάση θα τηρήσουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μάρκος Μπόλαρης, Γιάννης Κουράκος, Πάρης Μουτσινάς, Θεόδωρος Σολδάτος και Μίμης Ανδρουλάκης.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.