Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

“Άλλα έλεγε πριν φύγει από εδώ!” – Φωνές στη ΔΗΜΑΡ για την αλλαγή πλεύσης Κουβέλη (Video)

Ιούνιος 21st, 2013 by Χρήστος Μίμης

Έτοιμη ακόμα και να αποσύρει τους υπουργούς της από την κυβέρνηση εμφανίζεται η Δημοκρατική Αριστερά, μετα τη “στροφή” Κουβέλη και την απόφαση για ρήξη. Οι αποφάσεις θα ληφθούν στη νέα συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας το πρωί της Παρασκευής, αν και ήδη οι φωνές είναι πολύ δυνατές!

Το τελεσίγραφο που έδωσε ο Φώτης Κουβέλης στον πρωθυπουργό προκάλεσε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, με την κυβέρνηση να κινείται σε τεντωμένο σχοινί. Μόνο που το ίδιο κάνει και η ΔΗΜΑΡ.

Ο Φώτης Κουβέλης έκανε στροφή 180 μοιρών και ενώ το βράδυ της Τετάρτης μιλούσε μόνο για “δημόσια τηλεόραση” αποδεχόμενος τον ορισμό Σαμαρά για τη νέα ΕΡΤ, 24 ώρες μετά, αποφάσισε να φτάσει στη σύγκρουση. Να μιλήσει για την ΕΡΤ και να προκαλέσει ρήγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Δείτε τις δηλώσεις Κουβέλη:

Δεν είναι μόνο ο Αντώνης Σαμαράς που μέσω του διαγγέλματός του αναφέρθηκε στην αλλαγή στάσης του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, που αν και χθες είχε συμφωνήσει στο σχέδιο της κυβέρνησης, σήμερα ζήτησε να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ. Ο Φώτης Κουβέλης, με την αδιάλλακτη στάση του, έρχεται αντιμέτωπος και με το ίδιο του το κόμμα.

Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και την Εκτελεστική Επιτροπή, το βράδυ της Πέμπτης, στα γραφεία της Αγίου Κωνσταντίνου ήταν επεισοδιακή. Ο Γρηγόρης Ψαριανός, ωρυόμενος, έλεγε μπροστά σε δημοσιογράφους ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ με άλλη απόφαση έφυγε για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. «Με άλλη απόφαση έφυγε ο Κουβέλης από εδώ το μεσημέρι και με άλλα είπε στο Μαξίμου», φέρεται να είπε ο κ. Ψαριανός, αποκαλύπτοντας πως βουλευτές και στελέχη του κόμματος είχαν εξουσιοδοτήσει τον κ. Κουβέλη να πει “ναι” στην πρόταση Σαμαρά για την ΕΡΤ.

«Εγώ αύριο δεν έρχομαι» έλεγε ο Γρ. Ψαριανός αναφερόμενος στη νέα κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής. Εκεί, αναμένεται να γίνει η πρόταση του Φώτη Κουβέλη για να αποσυρθούν από την κυβέρνηση οι υπουργοί που στηρίζει η ΔΗΜΑΡ.

Υπήρξαν μάλιστα φήμες για παραίτηση του Αντώνη Ρουπακιώτη. Σε αυτές ήρθε να προστεθεί και η πληροφορία πως το πρώι της Παρασκευής ο κ. Κουβέλης να συναντηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Όμως από τη ΔΗΜΑΡ τονίζουν σε όλους τους τόνους πως για την ώρα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής, όταν συνεδριάζει ξανά η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος μαζί με την Εκτελεστική Επιτροπή.

Η Κ.Ο. θα αποφασίσει επίσης αν η ΔΗΜΑΡ θα δώσει ψήφο ανοχή ή όχι στην κυβέρνηση, στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα σενάρια πως ο Αντώνης Σαμαράς θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

www.newsit.gr

This entry was posted on Παρασκευή, Ιούνιος 21st, 2013 at 08:12 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply