Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Διαβούλευση αναφορικά με το σχέδιο του ΥΠ.Ε.Κ.Α. γι την Αναδιάρθρωση και Αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ»…

21 Ιουνίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής σας προσκαλεί στην 2η τακτική συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης Δυτικής Μακεδονίας, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Ιουνίου 2013 στις 7 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Καραμανλής» της Περιφέρειας, περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης, για συζήτηση και διατύπωση γνώμης στο θέμα: «Διαβούλευση αναφορικά με το σχέδιο του ΥΠ.Ε.Κ.Α. γι την Αναδιάρθρωση και Αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ».

Στις 15 Μαΐου 2013, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) δημοσιοποίησε το σχέδιο που αφορά στην αναδιάρθρωση και αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ. Σύμφωνα με το σχέδιο, προβλέπεται η δημιουργία μιας «μικρής ΔΕΗ» αποτελούμενης από αντιπροσωπευτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής οι οποίες στη συνέχεια θα τεθούν προς πώληση σε ιδιώτες. Επιπλέον, προδιαγράφεται ή είσοδος στρατηγικού επενδυτή στην υπάρχουσα ΔΕΗ και ή πώληση του 49% των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Χρονικά, το σχέδιο αναδιάρθρωσης αναμένεται να ολοκληρωθεί επιχειρησιακά τον Ιανουάριο του 2016.

Για την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, οι προαναφερόμενες εξελίξεις σηματοδοτούν το τέλος εποχής για μια παραγωγική δραστηριότητα που σημάδεψε για σχεδόν 60 χρόνια τον κοινωνικό, οικονομικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα της περιοχής μας.
Λαμβάνοντας υπόψη την κρισιμότητα των εξελίξεων για την περιοχή μας, αποφασίστηκε η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης προκειμένου να κατατεθούν απόψεις, να διαμορφωθούν θέσεις και να δρομολογηθούν πρωτοβουλίες με τη μέγιστη δυνατή κοινωνική αποδοχή.

Η συνεδρίαση Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης είναι ανοιχτή.

This entry was posted on Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2013 at 20:37 and is filed under ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΚΟΖΑΝΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply