Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Φυλάκιση για τους Dolce & Gabbana για φορολογική απάτη

Ιούνιος 20th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Σε ένα χρόνο και οκτώ μήνες φυλάκιση έκαστος καταδικάσθηκαν από το δικαστήριο του Μιλάνου οι ιταλοί σχεδιαστές Ντομένικο Ντόλτσε και Στέφανο Γκαμπάνα για φορολογική απάτη.

Παράλληλα καταδικάστηκαν στην καταβολή 500.000 ευρώ στην ιταλική δημόσια υπηρεσία είσπραξης φόρων.

Ο αδελφός του Ντομένικο Ντόλτσε, Αλφόνσο, καταδικάσθηκε σε ένα χρόνο και τέσσερις μήνες φυλάκιση ως διαχειριστής της εταιρίας Gado, με έδρα το Λουξεμβούργο.

Πρόκειται για την εταιρία που, όπως τόνιζαν οι Ιταλοί εισαγγελείς, οι δυο μόδιστροι είχαν συστήσει εκτός ιταλικών συνόρων για να καταβάλουν λιγότερους φόρους στης χώρα τους. Η Gado, αποφάνθηκε η ιταλική δικαιοσύνη, ήταν μια εταιρεία-βιτρίνα η οποία στην πραγματικότητα ελεγχόταν από το Μιλάνο.

Και ο λογιστής των Ντόλτσε και Γκαμπάνα, Λουτσιάνο Πατέλι, καταδικάσθηκε επίσης σε ένα χρόνο και οκτώ μήνες φυλάκιση αφού κρίθηκε ότι γνώριζε σε βάθος τις λεπτομέρειες της φοροδιαφυγής της πασίγνωστης εταιρείας ειδών μόδας.

Όπως γράφει το  Newsit.gr, η εισαγγελέας Λάουρα Πέντιο στην αγόρευσή της τόνισε ότι η φοροδιαφυγή συνολικά ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο ευρώ και έκανε λόγο για μια «πολυσύνθετη απάτη». Το αίτημά της ήταν να καταδικασθούν οι δύο μόδιστροι σε δυο χρόνια και έξι μήνες φυλάκιση ο καθένας.

«Πρόκειται για παράδοξη απόφαση και θα προσφύγουμε άμεσα στο εφετείο», είπε από την πλευρά του ο Μάσινο Ντινόια, συνήγορος υπεράσπισης των κ.κ. Ντόλτσε και Γκαμπάνα.

This entry was posted on Πέμπτη, Ιούνιος 20th, 2013 at 09:02 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply