Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κλείνει ο ΔΕΣΦΑ με 400 εκατ. ευρώ στους Αζέρους

Ιούνιος 19th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Βελτιωμένη προσφορά της Socar άνοιξε το δρόμο για ντιλ

Κλείνει ο ΔΕΣΦΑ με 400 εκατ. ευρώ στους αζέρουςΠολύ κοντά σε συμφωνία για την πώληση του ΔΕΣΦΑ στην αζερική Socar αντί 400 εκατ. ευρώ βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

Πηγές του Ταμείου αναφέρουν ότι η νέα προσφορά είναι αρκετά υψηλότερη από την εκτίμηση του ανεξάρτητου αποτιμητή που όρισε το τίμημα στα 330 εκατ. ευρώ για το 66% του ΔΕΣΦΑ (του διαχειριστή του δικτύου φυσικού αερίου).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα προσφορά της Socar ανέρχεται στα 400 εκατ. ευρώ ανοίγοντας έτσι το δρόμο για μια αποκρατικοποίηση κλειδί η οποία, εφόσον ολοκληρωθεί, θα θέσει σε νέες βάσεις και την επανεκκίνηση της διαδικασίας για τη ΔΕΠΑ.

Η νέα υψηλότερη προσφορά προέκυψε σύμφωνα με πληροφρίες μετά από διαπραγματεύσεις για τα εκκρεμή ζητήματα με αντιπροσωπεία της αζερικής εταιρείας στην Αθήνα.

Η προσφορά ύψους 400 εκατ. ευρώ κρίνεται ικανοποιητική καθώς υπερβαίνει σημαντικά την εκτίμηση του ανεξάρτητου αποτιμητή.

This entry was posted on Τετάρτη, Ιούνιος 19th, 2013 at 12:56 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply