Διαχειριζόταν χρήματα για ελληνικές υπηρεσίες στο εξωτερικό

Υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών για υπεξαίρεση €466.000Ενας 53χρονος υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών συνελήφθη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων για υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού σε βάρος του Δημοσίου. Κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε πάνω από 466.000 ευρώ που προορίζονταν για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διεκπεραίωσης και Διπλωματικού Ταχυδρομείου του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών ενημέρωσαν την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για ενδείξεις υπεξαίρεσης μεγάλου χρηματικού ποσού το οποίο προοριζόταν για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος, ως υπόλογος και διαχειριστής συγκεκριμένου Τμήματος, είχε την ευθύνη φύλαξης σε χρηματοκιβώτιο διαφόρων «αξιών» και χρηματικών ποσών, για την κάλυψη αναγκών δημοσίων υπηρεσιών στο εξωτερικό (υπηρεσίες υπουργείων και πρεσβειών της χώρας μας) .

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αφορμή το ότι ο υπάλληλος με διάφορες μεθοδεύσεις δεν παρέδιδε οφειλόμενες «αξίες» συνολικού χρηματικού ποσού 153.311 ευρώ καθώς και φακέλους με τη μισθοδοσία προσωπικού πρεσβειών της χώρας μας στο εξωτερικό, συστήθηκε υπηρεσιακή επιτροπή για το άνοιγμα του χρηματοκιβωτίου.

Από την έρευνα στο χρηματοκιβώτιο διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν 52 περιπτώσεις «αξιών», από τις οποίες είχε υπεξαιρεθεί συνολικά το χρηματικό ποσό των 466.194,87 ευρώ. Στις περιπτώσεις αυτές, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, είτε έλειπε παντελώς ο σχετικός φάκελος και υπήρχε μόνο το συνοδευτικό έγγραφο, είτε υπήρχε ο φάκελος αποσφραγισμένος, με σπασμένη τη σφραγίδα από ισπανικό κηρό, ενώ από το εσωτερικό του έλειπε το σύνολο ή μεγάλο μέρος του χρηματικού ποσού που περιείχε.

Κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του 53χρονου και στο γραφείο του στο υπουργείο Εξωτερικών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, το οποίο κατείχε παράνομα, μια επιταγή αξίας 1.513,17 ευρώ σκισμένη σε κομμάτια, πλάκες ισπανικού κηρού για τη σφράγιση φακέλων ή δεμάτων, πολλές εκ των οποίων έφεραν ενδείξεις πρόσφατης χρήσης, τέσσερις φακέλους «αξιών» που φέρουν αλλοιωμένες σφραγίδες με βουλοκέρι, οι αποσφραγισμένοι φάκελοι που βρέθηκαν στο χρηματοκιβώτιο, δύο αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ξενοδοχείων, υπηρεσιακό έγγραφο, πρωτόκολλο «παράδοσης – παραλαβής αξιών – κλειδιών κ.λπ.» και μια απόδειξη είσπραξης κερδών από τυχερό παιχνίδι. Επίσης στην κατοχή του βρέθηκαν 12 αποδείξεις τυχερών παιχνιδιών και πολλά λαχεία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.