Με σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης ξεκίνησε την ομιλία του στο Σύνταγμα ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για “έντρομους εντολοδόχους της τρόικας”

Στρέφοντας τα “πυρά” του κατά του πρωθυπουργού είπε πως με την απόφασή του να κλείσει την ΕΡΤ “τελείωσε” και πρόσθεσε αναφερόμενος στη σύσκεψη των αρχηγών: “Αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Σαμαράς έχει καλέσει τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς. Για να αποφασίσουν την τύχη της κυβέρνησής τους και την προσωπική τους τύχη.

Και βρίσκω την ευκαιρία να απευθυνθώ από αυτό το βήμα στον πρωθυπουργό. Και να τον ενημερώσω γι’ αυτό που δεν εννοεί να καταλάβει: κ. Σαμαρά, τελειώσατε. Να το επαναλάβω άλλη μια φορά για να το εμπεδώσετε: Τελειώσατε! Είτε τα βρείτε, είτε δεν τα βρείτε απόψε, καληνύχτα σας. Μόνο αφήστε παρακαλώ στη θέση τους τα ασημικά που απέμειναν, γιατί δεν σας ανήκουν. Ανήκουν στον ελληνικό λαό”.

“Βολές” για συνεργασία ΝΔ – Χρυσή Αυγή

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το περιβάλλον του πρωθυπουργού διαρρέει πως υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή και αναρωτήθηκε αν αυτό γίνεται για να “τρομάξουν” οι κυβερνητικοί εταίροι ή ο λαός και τόνισε: “Όλοι ενώνουν τη φωνή τους ενάντια στο σκοτάδι. Ένας μόνο σύμμαχος σας έμεινε κ. Σαμαρά. Η Χρυσή Αυγή. Ναι! Μόνο οι νεοναζί συμφωνούν με τα αίσχη σας. Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, δεν σας ενοχλεί πλέον το σκοτάδι κ. Σαμαρά. Επιλέξατε να το σφιχταγκαλιάσετε. Αφήνετε τους κολλητούς σας να δηλώνουν πως ενδεχομένως να κυβερνήσετε και με τους νεοναζί.

Διαλέγετε επικίνδυνο δρόμο για το λαό και την πατρίδα. Θα μείνετε, όμως, σε αυτό το περιθώριο. Γιατί ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει το σκοτάδι. Το έζησε το σκοτάδι, τον έζησε το γύψο και δεν θα σας αφήσει να παίξετε με τη Δημοκρατία. Με τη Δημοκρατία δε παίζουν σε αυτό το τόπο!”

Περί success story

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τα περί success story χαρακτηρίζοντας την υπόθεση της ΕΡΤ για “πυροτέχνημα” αποπροσανατολισμού μετά την αποτυχία της αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ, το οποίο όμως “έσκασε στα χέρια του πρωθυπουργού”.

“Ο κ. Σαμαράς έπεσε στην παγίδα του ψεύτικου success story του. Είδε τον εαυτό του, στον ακροδεξιό του καθρέφτη, ως μεγάλο Ναπολέοντα των μνημονίων. Και δεν είδε, ούτε πρόβλεψε, το Βατερλό που του προετοίμαζαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και η μεγάλη πλειοψηφία το λαού μας”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

“Προχώρησε σε ένα πραξικόπημα όχι μόνο περιφρονώντας τους εργαζόμενους, όχι μόνο αγνοώντας τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, αλλά αντιμετωπίζοντας σαν στυμμένες λεμονόκουπες και τους ίδιους τους εταίρους του”.

Είπαν ψέμματα πέρυσι

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση είπαν ψέμματα στο λαό πριν από ένα χρόνο και πρόσθεσε: “Eίπαν ότι αυτοί θα επαναδιαπραγματευθούν το μνημόνιο, ενώ είχαν ήδη συμφωνήσει να το εφαρμόσουν ακόμα πιο σκληρά. Eίπαν ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θα χαθούν οι θέσεις εργασίας. Ενώ αυτοί είχαν σχέδιο για χιλιάδες απολύσεις και για ανεργία σοκ.

Eίπαν ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα χαθούν οι καταθέσεις στις τράπεζες. Ενώ αυτοί ήταν έτοιμοι να δεχτούν τα πάντα, ακόμα και κούρεμα των καταθέσεων, όπως έγινε στην Κύπρο. Eίπαν ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ η οικονομία θα καταρρεύσει. Ενώ ήξεραν ότι με τις υπογραφές τους στη συνέχεια του μνημονίου η οικονομία θα κατέρρεε”.

Ο ίδιος θέλησε να ανατρέψει το επιχείρημα των αντιπάλων του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει πρόγραμμα και στελεχιακό δυναμικό και πρόσθεσε: “Έχουμε πρόγραμμα κι ας λένε ότι θέλουν οι προγραμματιστές του ολέθρου. Έχουμε στελέχη που και ξέρουν και μπορούν να μάχονται, να οργανώνουν, να οικοδομούν κοινωνικές συμμαχίες και να αναβαπτίζονται στη μεγάλη δημοκρατική κολυμπήθρα”.

Κάλεσε σε συστράτευση

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας προσκλητήριο για δημοκρατική ανατροπή είπε: “Σήμερα η πρώτη και καλύτερη μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη ο τόπος είναι να φύγει η σημερινή κυβέρνηση της καταστροφής. Η κυβέρνηση που υπονομεύει τη δημοκρατία”.

Ο ίδιος κάλεσε το λαό σε συστράτευση και πρόσθεσε: “Δεν έχουμε τίποτα να διχάσουμε. Δεν ερχόμαστε για να διχάσουμε, αλλά για να ενώσουμε τους πολίτες, κάτω από κοινούς στόχους και οράματα. Δεν υπάρχουν για μας λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, υπάρχουν συμμαχητές, σύμμαχοι, συνοδοιπόροι στο δρόμο της προόδου, από όποιο πολιτικό χώρο κι αν προέρχονται”.

Μegatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.