Συμβουλευτικές υπηρεσίες για τους έλληνες πολίτες

http://www.newsbeast.gr/files/temp/573F32DF49B51AADFB397B9D622E70BF.jpg
H Hellenic Australian που ασχολείται με συμβουλευτικές υπηρεσίες παρέχει ένα φάσμα υπηρεσιών σε Έλληνες πολίτες που ενδιαφέρονται να εργαστούν και να σπουδάσουν στην Αυστραλία.

Η σημερινή ελληνική οικονομική κρίση είχε σημαντικό αντίκτυπο στις ευκαιρίες εργασίας στην Ελλάδα και την ελληνική οικονομία στο σύνολό της. Η κρίση έχει οδηγήσει σε αυξανόμενη ανεργία, μέτρα λιτότητας και αβεβαιότητα για το μέλλον. Ωστόσο, οι Έλληνες πολίτες έχουν πολλές ευκαιρίες για εργασία και σπουδές στο εξωτερικό, με πολλές διαθέσιμες επιλογές. Πολλοί Έλληνες σκέφτονται πολύ σοβαρά τις ευκαιρίες που τους προσφέρονται στην Αυστραλία.

Η Αυστραλία βιώνει σήμερα μια έλλειψη εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού και έχει ανάγκη από καταρτισμένους εργαζόμενους. Σε μια μελέτη στην εφημερίδα Daily Telegraph, η έλλειψη αυτή περιγράφεται ως εξής: «Όπως αναφέρεται σε μια έκθεση, η χώρα βιώνει και πάλι μια έλλειψη καταρτισμένου εργατικού δυναμικού σε εθνικό επίπεδο, και υπάρχει αυξημένη ζήτηση για εργολάβους οικοδομών, μηχανικούς και τεχνίτες»

Η ερευνητική εργασία, που παρουσιάστηκε από την κορυφαία εταιρεία προσλήψεων Clarius, ισχυρίζεται ότι το πλεόνασμα των εξειδικευμένων εργαζομένων που διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης έχει αρχίσει να υποχωρεί με ανησυχητικό ρυθμό, με 17 από τις 20 κατηγορίες εξειδικευμένης απασχόλησης να βιώνουν μια απότομη πτώση στην εργασία τους τελευταίους τρεις μήνες του περασμένου έτους» (www.news.com.au, 1/2/2010).

Επιπλέον, «η μεγάλη αύξηση της απασχόλησης στην Αυστραλία αναμένεται ότι θα συνεχιστεί και το 2011 και θα οδηγήσει σε μια μεγάλη έλλειψη εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού σε όλες τις αγορές, σύμφωνα με μια παγκόσμια έρευνα για τους μισθούς που πρόσφατα καταρτίστηκε από τους διεθνείς συμβούλους Robert Walters» (http://www.robertwalters.com, 4/2/2011). Η BBM υπογραμμίζει: «Η διαφαινόμενη έλλειψη καταρτισμένου εργατικού δυναμικού θα αναγκάσει την Κουίνσλαντ (πολιτεία της Αυστραλίας) να αναζητήσει χιλιάδες εξειδικευμένους μετανάστες εργαζόμενους».

Η έλλειψη αυτή είναι συνέπεια της ολοένα επεκτεινόμενης εξορυκτικής βιομηχανίας και της επικείμενης συνταξιοδότησης πολλών εργαζομένων τρίτης ηλικίας, και ουσιαστικά αποτελεί εμπόδιο στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις για οριοθέτηση της μετανάστευσης.

Αυτή η έλλειψη καταρτισμένων εργαζόμενων έχει κάνει τον τομέα των ορυχείων να αποδεχθεί ότι ορισμένα ορυχεία άνθρακα θα αναγκαστούν να κλείσουν λόγω της έλλειψης υπεύθυνων ασφαλείας με υψηλή εξειδίκευση, οι οποίοι πρέπει να βρίσκονται επί τόπου καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των ορυχείων.

Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 4,4 εκατομμύρια εργαζόμενοι θα χρειάζονται σε εθνικό επίπεδο στα επόμενα 15 χρόνια μονάχα για να αντικαταστήσουν τους συνταξιούχους, την ώρα που θα υπάρξει ανάγκη ακόμα 4,8 εκατομμυρίων εργαζόμενων λόγω της ανάπτυξης. (http://bbmlive.com, 14 / 4/2011).

Η οικονομία της Αυστραλίας είναι μια από τις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου και το επίπεδο της ανεργίας είναι ένα από τα χαμηλότερα παγκοσμίως. Η Αυστραλία προσφέρει καλούς μισθούς, ένα δίκαιο και διαφανές σύστημα διακυβέρνησης και πραγματικές ευκαιρίες για επαγγελματική εξέλιξη. Οι Έλληνες πολίτες έχουν πολλά να κερδίσουν από την εργασία ή τις σπουδές στην Αυστραλία. Η Αυστραλία καλωσορίζει και επιβραβεύει τους νέους και ειδικευμένους εργαζομένους και φοιτητές που φτάνουν στις ακτές της.

H Hellenic Australian που ασχολείται με συμβουλευτικές υπηρεσίες διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό που παρέχει συμβουλές σε εν δυνάμει φοιτητές από την Ελλάδα που επιθυμούν να σπουδάσουν στην Αυστραλία στο πλαίσιο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ή τον τριτογενή τομέα.

Είμαστε σε θέση να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε από ένα ευρύ φάσμα τομέων εκπαίδευσης που ξεκινά από το Certificate II έως το Advanced Diploma στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και από το πτυχίο μέχρι το Master πανεπιστημιακού τομέα.

Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα και συμπληρώστε την online θεώρηση βίζας για περισσότερες πληροφορίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.