Συντριπτική ήττα των ΤΕΙ Γρεβενών στον ανασχεδιασμό των σχολών με το σχέδιο «Αθηνά»…

Η δραματική κατάληξη ήταν προδιαγεγραμμένη. Ένας νομός ανυπεράσπιστος και χωρίς δυναμική παρουσία στα κέντρα αποφάσεων υπέστη το αυτονόητο. Να υποστεί συντριβή και να βγει φτωχότερος από το σχέδιο «Αθηνά», ενώ η Κοζάνη, η Φλώρινα και η Καστοριά θριαμβολογούν διότι έχουν ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.

Για τον κ. Βουλευτή θέλω να ρωτήσω, έχει συνειδητοποιήσει το ρόλο του και αν νομίζει ότι τα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα και οι αναφορές για τις ετήσιες ημέρες γιορτής και καμιά ανούσια ερώτηση στην Βουλή εξαντλούν την μεγάλη θεσμική αποστολή του.
Για τον κ. Δήμαρχο αν τα κροκοδείλια δάκρυα και οι διαμαρτυρίες, κατόπιν εορτής, δικαιολογούν μια ανύπαρκτη πολιτική υπέρ των συμφερόντων του Νομού, όπου το μόνο που χειρίζεται με άριστα επαγγελματικό τρόπο, είναι η επικοινωνιακή πολιτική για την προσωπική του προβολή που είναι και η καθημερινή του αγωνία.

Και στους δύο θέλω να θυμίσω ότι σε δύο σοβαρά Νομαρχιακά προβλήματα το 1992 με Βουλευτή τον κ. Τζήρο για το κλείσιμο του εργοστασίου ινοσανίδας στα Γρεβενα (MDF) και το 1994 με βουλευτή τον κ. Ταταρίδη για την συνένωση των Νομών Γρεβενών- Κοζάνης, και οι δύο Βουλευτές σήμαναν ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ, κινητοποίησαν όλο το πολιτικό και θεσμικό δυναμικό του Νομού με δυναμική κάθοδο στην Αθήνα και με επιτυχή αντιμετώπιση και των δύο αυτών προβλημάτων.

Ο κ. Βουλευτής και ο κ. Δήμαρχος δεν έχουν ακόμα καταλάβει τις τεράστιες ευθύνες που έχουν και πως η προάσπιση των συμφερόντων του Νομού είναι υπεράνω εγωισμών και προσωπικών πολιτικών.

Κύριε Βουλευτή και κύριε Δήμαρχε αν εκτιμάτε ότι οι δυνάμεις σας δεν επαρκούν δεν είναι υποτιμητικό να καλέσετε όλο το θεσμικό και πολιτικό φάσμα του Νομού με τους εκπροσώπους τους όπως έγινε στο παρελθόν με τα δύο παραδείγματα που προανέφερα για να αντιμετωπιστούν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ιδιαίτερης αξίας για τα συμφέροντα του Νομού, όταν μάλιστα σήμερα υπάρχει συνεργασία και σε επίπεδο κυβέρνησης από τα τρία κόμματα Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΔΗΜ.ΑΡ..

Κύριε Βουλευτή και κ. Δήμαρχε η σχολή αστυφυλάκων έκλεισε, το ΤΕΙ Γρεβενών αποδυναμώθηκε, θα σας θυμίσω πως επειδή οι καιροί είναι ιδιαίτερα δύσκολοι, πολλά ακόμη μπορούν να συμβούν στο μέλλον, κάτι που μας υποχρεώνει όλους μας να βρισκόμαστε σε εγρήγορση και με την προσοχή μας τεταμένη για κάθε έκτακτη πρωτοβουλία. Εμείς είμαστε άμεσα συνεργάσιμοι για κάθε τι που μπορεί να συμβεί στο μέλλον και ακόμα και για αυτά που έχουν χαθεί. Αναμένουμε ανάλογη πολιτική πλεύση από την πλευρά σας.

Και ένα επίκαιρο ερώτημα για τον κ. Κουπτσίδη που επιδεικνύοντας απίθμενο τσαμπουκα, εγωϊσμό και αυτοκρατορική λογική για την διαχείρηση των δημοσίων πραγμάτων εμποδίζει την κατασκευή του πλαστικού τάπητα (ταρτάν) στο Δημοτικό Στάδιο Γρεβενών επειδή θα παρουσιαστεί σαν έργο της Περιφερειακής διοίκησης Γρεβενών (κ. Δασταμάνη) και όχι σαν δικό του. Για το συγκεκριμένο έργο κινδυνεύουν να χαθούν 700,000 € και το έργο να απενταχθεί εξαιτίας της άρνησης του να χρηματοδοτηθεί το έργο από την Περιφέρεια και να στερηθούν οι ταλαντούχοι αθλητές στίβου του Γ.Σ. και Γ.Ε. των Γρεβενών ένα απαραίτητο και βασικό έργο αθλητικής υποδομής. Δεν φτάνουν κ. Κουπτσίδη τα συγχαρητήρια για τις επιτυχίες των αθλητών και αθλητριών μας που στέλνεις συχνά, σήμερα κρίνεσαι για το πόσο πραγματικά νοιάζεσαι για αυτούς και ακόμη μην στεναχωριέσαι αν το έργο γίνει από την Περιφέρεια μπορείς και τότε να βγεις και πάλι πολλές φωτογραφίες και να δώσεις και νέες συνεντεύξεις.

Με πατριωτική Αγωνία
Ταταρίδης Κυριάκος
Πρώην Βουλευτής Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.