Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η απόφαση του ΣτΕ: Οχι στο «μαύρο, «ναι» στον νέο φορέα – Αμεση επανέναρξη της λειτουργίας της ΕΡΤ

17 Ιουνίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ολόκληρη η απόφαση

Η απόφαση του ΣτΕ στο vima.gr - Οχι στο «μαύρο, «ναι» στον νέο φορέαΑμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ επιβάλλει η προσωρινή διαταγή, η οποία χορηγήθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας και τον πρόεδρο, Κωνσταντίνο Μενουδάκο με σύμφωνη γνώμη και του εισηγητή, Κωνσταντίνου Κουσούλη. Αναστέλλει την εκτέλεση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης αποκλειστικά ως προς το μέρος που διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ παραμένουν ανενεργές.

Παράλληλα διατάσσεται η λήψη από τον υπουργό Οικονομικών, τον αρμόδιο υφυπουργό στον πρωθυπουργό όλων των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Για το χρονικό διάστημα έως τη σύσταση και λειτουργία νέου φορέα που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όπως προβλέπει η Κοινή υπουργική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών 02 11.6.2013.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη στην προσωρινή διαταγή του κ. Μενουδάκου, 13 ημέρες πριν από τη συνταξιοδότησή του, είναι και η αναφορά στην αρχή ότι η διακοπή της μετάδοσης των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών είχε ως αποτέλεσμα «να μην επιτελείται η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του άρθρου 2 παρ. 1 του νόμου 1730 /1987, όπως τροποιήθηκε με το άρθρο 19 του νόμου 1866/1989 για συμβολή του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην ενημέρωση, στη μόρφωση και στην ψυχαγωγία του ελληνικού λαού και της ομογένειας».

Παράλληλα, πάντως, ο κ. Μενουδάκος θεωρεί ως νόμιμη την αναμόρφωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αφού αναφέρεται ότι ονέος φορές θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους το στοίχημα για την κυβέρνηση είναι το πόσο γρήγορα θα συσταθεί ο δημόσιος φορέας, αφού ο σχετικός νόμος πρέπει να περάσει από τη Βουλή και να ψηφιστεί με πλειοψηφία. Παράγοντες της ΕΡΤ, αλλά και της κυβέρνησης εκτιμούσαν ότι η όλη διαδικασία μπορεί να πάρει από εβδομάδες έως μήνες. Το στοίχημα αφορά επίσης το αν η ΕΡΤ λειτουργήσει με το σύνολο των εργαζομένων και επίσης τι θα γίνει με τα μουσικά σύνολα και τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Παπαδάκου Γιάννα

Ολόκληρη η απόφαση

This entry was posted on Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2013 at 23:32 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply