Για «κοινή γλώσσα» που θα βρεθεί μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ο οποίος διαμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

Μιλώντας στη Real News, ο κ. Κεδίκογλου επανέλαβε ότι «ο πρωθυπουργός έχει τονίσει επανειλημμένα ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη θητεία της», ενώ σημείωσε πως πολύ σύντομα θα υπάρξει χρονοδιάγραμμα για την δημιουργία και τη στελέχωση της ΝΕΡΙΤ.

Παράλληλα, ο κ. Κεδίκογλου προσπάθησε να διασκεδάσε τις εντυπώσεις ότι μετά την ΕΡΤ θα ακολουθήσουν και άλλα «λουκέτα» σε δημόσιους οργανισμούς διευκρινίζοντας πως «η περίπτωση της ΕΡΤ είναι αρκετά ιδιαίτερη δεν υπάρχει ανάλογή της». Αναφορικά με τον χρόνο και τον τρόπο λήψης της απόφασης για το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης ο κ. Κεδίκογλου αποκάλυψε πως «η απόφαση είχε ληφθεί νωρίτερα και ανακοινώθηκε την περασμένη Τρίτη γιατί έπρεπε να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις των μαθητών στα γενικά μαθήματα».

«Επρεπε να γίνει η επανεκκίνηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Οι Ελληνες αξίζουν μια καλύτερη, πλήρως ανταποδοτική, κατοχυρωμένα ανεξάρτητη, σύγχρονη δημόσια ραδιοτηλεόραση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ στην ερώτηση γιατί η μεταρρύθμιση δεν μπορούσε να γίνει με την ΕΡΤ ανοιχτή τόνισε πως «έπειτα από ένα χρόνο κυβερνητικής εμπειρίας, έγινε σαφές ότι οι δομικές στρεβλώσεις, οι κανονιστικοί παραλογισμοί και τα απαρχαιωμένα συντεχνιακά προνόμια καθιστούσαν αδύνατη οποιαδήποτε ουσιαστική παρέμβαση εν λειτουργία. Οσο για την απαξίωση της δημόσιας τηλεόρασης δεν την απέδωσα σε δημοσιεύματα αλλά στις συνεχείς αδικαιολόγητες σκοταδιστικές απεργίες που κήρυττε η ΕΣΗΕΑ με προφανέστατες κομματικές σκοπιμότητες».

Τέλος ο κ. Κεδίκογλου απάντησε και στις καταγγελίες ότι έκανε προσλήψεις στην ΕΤ3 για λογαριασμό των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης σημειώννοτας πως «οι συγκεκριμένες προσλήψεις αφορούσαν διαδικασίες ανανέωσης συμβάσεων που είχαν αποφασιστεί πριν αναλάβει η κυβέρνηση και με παρέμβαση της ΕΣΗΕΜ-Θ μου ζητήθηκε η επικύρωσή τους. Είναι προφανές ότι δεν είχα καμία σχέση».

www.koolnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.