Κανονικά θα μεταδώσει η ΕΡΤ τα θέματα των αγγλικών, που είναι το πρώτο από τα ειδικά μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που αρχίζουν σήμερα και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 22 Ιουνίου.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης:
– μέχρι τις 08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08.30 π.μ.,
– μέχρι τις 09.30 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 10.00 π.μ.,
– μέχρι τις 15.30 μ.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 16.00 μ.μ.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:
– των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες,
– των  Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό)  είναι έξι (6) ώρες,
– του ειδικού μαθήματος «ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά.

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν γραπτώς στα Αγγλικά σε εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, ενώ στα υπόλοιπα ειδικά μαθήματα σε εξεταστικά κέντρα ΜΟΝΟ σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Όσοι υποψήφιοι συμμετάσχουν σε κάποιο ειδικό μάθημα και γι αυτό το λόγο απουσιάσουν, δικαιολογημένα, από τις ενδοσχολικές τους εξετάσεις, θα μπορούν να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές ενδοσχολικές εξετάσεις του Ιουνίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί από το Λύκειό τους.

Στο μεταξύ, η ΕΡΤ εξέσωσε ανακοίνωση σχετικά με τη μετάδοση των θεμάτων των ειδικών μαθημάτων, αναφέροντας ότι: “Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι δημοσιογράφοι της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης ανακοινώνουν ότι μόνο η πλήρης λειτουργία του δικτύου της ΕΡΤ μέσω γραμμών VBI, μπορεί να διασφαλίσει την αδιάβλητη μετάδοση των θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα ειδικά μαθήματα που ξεκινούν από αύριο.

Οι τεχνικοί της ΕΡΤ και του ΟΤΕ ενημερώνουν το Υπ. Παιδείας ότι οποιοσδήποτε εναλλακτικός τρόπος, όπως για παράδειγμα μέσω μόντεμ, δεν διασφαλίζει την ταυτόχρονη και κρυπτογραφημένη μετάδοση των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων. Η ΕΡΤ παραμένει ανοιχτή και συνεχίζει να παρέχει στον Έλληνα πολίτη τις υπηρεσίες που πάντα προσέφερε”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.