Αντίθετη στο κλείσιμο της ΕΡΤ εμφανίζεται η πλειονότητα των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ειδικότερα, σε δημοσκόπηση της Κάπα Research για το ΒΗΜΑ που κυκλοφόρησε το Σάββατο, το 64,4% των ερωτηθέντων κρίνει την απόφαση για το λουκέτο «μάλλον αρνητικά και αρνητικά», ενώ «θετικά και μάλλον θετικά» απαντά το 32,1%.

Στο ερώτημα εάν πρέπει η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, το 57,1% απαντά «μάλλον όχι και όχι», ενώ «ναι και μάλλον ναι» απαντά το 40,1%.

Στην πρόθεση ψήφου, εάν διεξάγονταν τώρα εκλογές, η ΝΔ προηγείται οριακά του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 0,3%. Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 21,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,1%, το ΠΑΣΟΚ 6,3%, οι ΑΝΕΛ 4,4%, η Χρυσή Αυγή 9,5%, η ΔΗΜΑΡ 3,9% και το ΚΚΕ 5,1%.

Επίσης, η πλειονότητα των πολιτών (62,7%) ζητεί κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ μονοκομματική κυβέρνηση ζητεί το 24,6%.

Τέλος, αντίθετοι στο κλείσιμο της ΕΡΤ εμφανίζονται οι πολίτες και σε δημοσκόπηση της VPRC για το tvxs.gr. Το 65% των πολιτών δηλώνει ότι διαφωνεί με το «λουκέτο», υπέρ τάσσεται το 27%, «δεν γνωρίζω» απαντά το 3% των πολιτών, ενώ το 5% απαντά «ούτε διαφωνώ/ούτε συμφωνώ».

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ VPRC

Το 65% των πολιτών δηλώνουν ότι διαφωνούν με το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σύμφωνα με δημοσκόπηση της V-PRC και του TVXS.gr.

To 65% των πολιτών δηλώνει ότι διαφωνεί με το «λουκέτο» στην ΕΡΤ. Το 27%δηλώνει ότι συμφωνεί, ενώ Δεν Γνωρίζω απαντά το 3% των πολιτών. Ένα 5% κτίμηση εκλογικής επιρροής
Με 2,5 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ.

Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 29%. Δεύτερη ακολουθεί η ΝΔ με 26,5% ενώ τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 14%.

Κατόπιν ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό μόλις 7% αλλά και το ΚΚΕ που συγκεντρώνει το ίδιο ποσοστό. Έπονται Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 6% και η ΔΗΜΑΡ με 4,5%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 6% των πολιτών απαντά Ούτε Διαφωνώ/Ούτε Συμφωνώ.
Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 29%. Δεύτερη ακολουθεί η ΝΔ με 26,5% ενώ τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 14%. Κατόπιν ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό μόλις 7% αλλά και το ΚΚΕ που συγκεντρώνει το ίδιο ποσοστό. Έπονται Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 6% και η ΔΗΜΑΡ με 4,5%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 6% των πολιτών.

www.bankwars.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.