Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το Terrafugia TF-X κινείται σε γη και αέρα, φέρνοντας το μέλλον πιο κοντά

15 Ιουνίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα αποτελούσαν για καιρό μια φουτουριστική φαντασίωση

Η Terrafugia, που έχει την έδρα της στη Βοστώνη, έχει ήδη αρχίσει τη λήψη παραγγελιών για το εγκεκριμένο από την FAA “ιπτάμενο αυτοκίνητο», που απογειώνεται και προσγειώνεται όπως ένα αεροπλάνο, με τα φτερά που διπλώνουν όταν κινείται στους δρόμους.

Τώρα όμως, η Terrafugia εισάγει ένα νέο όχημα με σημαντικές βελτιώσεις. Το TF-X απογειώνεται και προσγειώνεται κάθετα (όπως ένα ελικόπτερο). Έτσι δεν χρειάζεται  διάδρομο για την απογείωσή του ή την προσγείωσή του.

Σύμφωνα δε με την αμερικανική φίρμα ο υποψήφιος χειριστής του εν λόγω οχήματος χρειάζεται 5 ώρες προκειμένου να μάθει τα διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα που διαθέτει το πρωτοπόρο αυτό όχημα, ώστε να μπορεί να το χειρίζεται, είτε όταν βρίσκεται στη γη, είτε όταν πετά.

Σύμφωνα με τα τεχνικά στοιχεία, το TF-X αναπτύσσει ταχύτητα 322 χλμ./ώρα στον αέρα με την αυτονομία του να ξεπερνά τα 800 χλμ.

Για την πρόωσή του φροντίζει ένας κινητήρας 300 ίππων ενώ υπάρχουν άλλοι δύο απόδοσης 600 ίππων οι οποίοι χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την κάθετη απογείωση και προσγείωση. Οι δύο τελευταίοι είναι ηλεκτροκινητήρες.

Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το αν το συγκεκριμένο πρότζεκτ είναι κοντά ή όχι στην πραγματοποίησή του. Ένα είναι το βέβαιο. Ότι το Terrafugia TF-X είναι βγαλμένο από το μέλλον.

www.News247.gr

This entry was posted on Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2013 at 23:33 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΜΟΤΟ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply