Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επικεφαλής EBU: Αυτό δεν έχει συμβεί ξανά στην Ευρώπη…

15 Ιουνίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ο επικεφαλής της Ένωσης Ραδιοτηλεόρασης της Ευρώπης, Ζαν Πολ Φιλιπό, έφτασε στην Ελλάδα το μεσημέρι της Παρασκευής για να βρεθεί κοντά στους 2.600 υπαλλήλους της ΕΡΤ και να επιδώσει επιστολή υπογεγραμμένη από 51 στελέχη τηλεοπτικών σταθμών στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, που ζητούν την άμεση επαναλειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης.

“Βρισκόμαστε εδώ επειδή αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην Ευρώπη. Από τότε που δημιουργήθηκε η EBU (το 1950) καμία κυβέρνηση δεν έχει κόψει το σήμα μιας ραδιοτηλεόρασης” τόνισε ο Φιλιπό στους δημοσιογράφους, σε ομιλία του στους εργαζομένους της ΕΡΤ, σε στούντιο του Ραδιομεγάρου.

Στην επιστολή που κομίζει ο επικεφαλής της EBU, αναφέρεται μεταξύ άλλων πως “αυτή η αντιδημοκρατική και αντιεπαγγελματική ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης υποτιμά την ύπαρξη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα και την ανεξαρτησία της από την κυβέρνηση… Καλούμε μετ’ επιτάσεως τον Έλληνα πρωθυπουργό να ανατρέψει άμεσα αυτή την απόφαση”.

Ανάμεσα σε αυτούς που υπογράφουν την επιστολή είναι οι διευθυντές του BBC της Βρετανίας, του ZDF της Γερμανίας και της Γαλλικής Τηλεόρασης.

www.koolnews.gr

This entry was posted on Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2013 at 09:07 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply