Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Τούρκος που πλούτισε με το ελληνικό γιαούρτι

Ιούνιος 14th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Η ιστορία του Χαμντί Ουλουκάγια είναι από αυτές που θα έπρεπε να μπαίνουν στο λεξικό δίπλα στο λήμμα «αμερικάνικο όνειρο».

Στα 22 του ο Ουλουκάγια έφυγε από την φάρμα του πατέρα του στην ανατολική Τουρκία και μετανάστευσε στην Αμερική με σκοπό να μπει στον κόσμο των επιχειρήσεων. Εγκαταστάθηκε στο Όλμπανι, έκανε μερικά μαθήματα στο τοπικό κολέγιο και ξεκίνησε να φτιάχνει τη δική του φέτα. Την ονόμασε «Ευφράτης» και η δουλειά πήγαινε καλά. Ο Χαμντί έβγαζε αρκετά για να ζει αξιοπρεπώς και να συντηρεί την επιχείρησή του. Πριν από 5 χρόνια διάβασε μια αγγελία για ένα παλιό εργοστάσιο παραγωγής γιαουρτιού που ήταν προς πώληση.

Δανείστηκε 1 εκ. δολάρια, έφερε από την Τουρκία έναν γνώστη του αντικειμένου και ξεκίνησε με 4 υπαλλήλους την δική του παραγωγή γιαουρτιού ελληνικού τύπου.

Οι δουλειές πήγαν υπέρ το δέον καλά και πλέον ο 41χρονος Ουλουκάγια είναι δισεκατομμυριούχος. Το γιαούρτι του έχει κατακτήσει τις αγορές και τα ταμεία του έχουν γεμίσει με λεφτά. Πλέον ο Χαμντί έχει ένα εργοστάσιο στο Όλμπανι, ένα στο Άϊνταχο και μια φάρμα στην Αυστραλία. Συνολικά διαθέτει 3.000 υπαλλήλους και η περσινή συγκομιδή του ξεπέρασε το 1 εκ. δολάρια σε έσοδα.

Πριν από λίγες μέρες ο Ουλουκάγια βραβεύτηκε στο Μονακό από την εταιρεία «Ernest & Young» ως ο καλύτερος επιχειρηματίας του 2012 ανάμεσα στους 48 υποψήφιους για τον τίτλο.

Θεολόγος Αλεξανδράτος στο Ποντίκι

This entry was posted on Παρασκευή, Ιούνιος 14th, 2013 at 10:38 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply