Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πώς θα φορολογηθούν οι τόκοι των καταθέσεων

Ιούνιος 12th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Η διάταξη για τη δήλωση των τόκων των καταθέσεων περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών “Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2011/16/ΕΕ, ρύθμιση θεμάτων της ΕΛ.Τ.Ε., αναμόρφωση του Οργανισμού του Ν.Σ.Κ. και άλλες διατάξεις” που κατατέθηκε χθες Δευτέρα, στη Βουλή.

Στο άρθρο 64 (παρ. 7) του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι ειδικά για το οικονομικό έτος 2013 για τα εισοδήματα από τόκους καταθέσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό ή τόκους από ομολογιακά δάνεια δεν υφίσταται υποχρέωση δήλωσής τους, εφόσον το συνολικό καθαρό ποσό αυτών δεν υπερβαίνει τα 250 ευρώ.

Σημειώνεται πως η σχετική απόφαση για το πώς θα δηλωθούν στο Ε1 οι τόκοι καταθέσεων και το τι θα ισχύσει για τους συνδικαιούχους λογαριασμών αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Όπως έχει γνωστό κατά την εγγραφή των καταθέσεων στο Ε1 θα πρέπει να δηλώνεται το “πραγματικό γεγονός”, δηλαδή οι τόκοι να εγγράφονται στη δήλωση εκείνου που ανήκουν τα χρήματα και όχι στον συν δικαιούχο.

Εξάλλου, με το νομοσχέδιο επέρχεται αλλαγή στο χρόνο απόδοσης του φόρου μισθωτών υπηρεσιών.

Έτσι, όλοι οι υπόχρεοι παρακράτησης ΦΜΥ (συμπεριλαμβανομένου και των ασφαλιστικών ταμείων τόσο για την καταβολή των συντάξεων) οφείλουν πλέον να αποδίδουν τον φόρο με εφάπαξ καταβολή στη δημόσια οικονομική υπηρεσία της έδρας τους, μέχρι την 20ή ημέρα του επόμενου από την παρακράτηση μήνα.

Η απόδοση θα γίνεται με την υποβολή προσωρινής δήλωσης ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του υπόχρεου και θα ολοκληρώνεται μέσα σε 11 εργάσιμες ημέρες.

News247.gr

This entry was posted on Τετάρτη, Ιούνιος 12th, 2013 at 08:55 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply