Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γιατί η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ

Ιούνιος 12th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Πέρα από τη δέσμευση της ελληνικής πλευράς προς την τρόικα για απόλυση 2.000 εργαζομένων μέχρι τέλη Ιουνίου η κυβέρνηση είχε κι άλλους λόγους να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ

Η τρόικα αυτή τη φορά δεν ανεχόταν αναβολές στο πάγιο αίτημά της για απολύσεις από τον δημόσιο τομέα. Και έτσι η κυβέρνηση με το κλείσιμο της ΕΡΤ καταφέρνει να ικανοποιήσει τη δέσμευση της ίδιας προς την τρόικα για απολύσεις 2.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι τέλη Ιουνίου.

Ωστόσο, η κυβέρνηση πέρα τις μνημονιακές δεσμεύσεις της, πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση για να περάσει το μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν διστάζει να συγκρουστεί με ισχυρά σωματεία και συνδικάτα, αλλά και να τα βάλει ακόμα και με τους δημοσιογράφους.

Παράλληλα, η κυβέρνηση ήθελε να δείξει με το κλείσιμο της ΕΡΤ πως ξεκινάει η εξυγίναση του δημόσιου τομέα. Άλλωστε, επειδή η κρατική τηλεόραση έχει κατηγορηθεί ως μηχανισμός προπαγάνδας της κυβέρνησης, έτσι με την απόφαση αυτή επιθυμεί να δείξει πως δεν διστάζει να την κλείσει, ώστε να περάσει ένα μήνυμα πως η εξυγίανση στο δημόσιο ξεκινάει και από χώρους που για την κυβέρνηση έχουν πολιτικό κόστος.

Για αυτό το λόγο μάλιστα, η κυβέρνηση συνόδευσε τις ανακοινώσεις για το κλείσιμο της ΕΡΤ με την εξαγγελία για τη μείωση του τέλους για την ΕΡΤ, που ήταν άλλωστε πάγιο αίτημα της κοινωνίας.

www.newsit.gr

This entry was posted on Τετάρτη, Ιούνιος 12th, 2013 at 09:47 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply