Δηλώσεις της προέδρου του «Αθήνα 2004» στο CNN

Γιάννα Αγγελοπούλου: «Η αδιαφορία των πολιτικών έφερε την κρίση»

Συνέντευξη με πολλούς… παραλήπτες, παραχώρησε η Γιάννα Αγγελοπούλου στο CNN. Το γνωστό αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο φιλοξενεί σε περίοπτη θέση τις απόψεις της προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής «ΑΘΗΝΑ 2004» που μεταξύ άλλων δίνει συμβουλές εξόδου από την κρίση!

«Η κρίση δεν ήλθε τυχαία. Οι πολιτικοί συνηθίζουν να επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλον. Θα έπρεπε να πάρουν μαθήματα από τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα λειτούργησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ημασταν το θαύμα. Δείξαμε μια διαφορετική Ελλάδα, που μπορεί και τα καταφέρνει», είπε η 57χρονη Γιάννα Αγγελοπούλου, που κέντρισε το ενδιαφέρον του CNN λόγω του πρόσφατου βιβλίου της με τίτλο «My greek drama».

«Η Ελλάδα που ξέρω, είναι διαφορετική από αυτήν που βλέπω τώρα. Ολα τα επιτεύγματα εγκαταλείφθηκαν. Οι πολιτικοί τα εγκατέλειψαν. Με θλίβει όταν βλέπω αυτές τις εξαιρετικές (ολυμπιακές) εγκαταστάσεις παρατημένες, άδειες, κλειδωμένες.

Απευθύνθηκα στις κυβερνήσεις και τους πίεσα να μου πουν το σχέδιο της επόμενης ημέρας. Απλώς μου απάντησαν “κοίτα τη δουλειά σου. Τα έχουμε όλα υπό έλεγχο”. Δεν έκαναν τίποτα και δεν εκμεταλλεύθηκαν την διάθεση που υπήρχε στον κόσμο, να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά, να δείξουμε μια διαφορετική Ελλάδα», είπε η «Σιδηρά Κυρία» των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, που πλέον ασχολείται ενεργά με το ίδρυμα του Μπιλ Κλίντον (Clinton Global Foundation) γιατί, όπως εξηγεί, «…μετά την απογοήτευσή μου για τον τρόπο με τον οποίον οι πολιτικοί εγκατέλειψαν τον κόσμο, στράφηκα στο διεθνές στερέωμα».

Ελπίζει, όμως, πως «… παρότι το βιβλίο μου περιλαμβάνει πολύ δράμα, πιστεύω ότι στο μέλλον υπάρχει ένα καλύτερο κεφάλαιο. Εμείς μπορούμε να γράψουμε την ιστορία μας».

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.