Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέα κόντρα Μπουτάρη – Άνθιμου – «Στηρίζουμε τη διαφορετικότητα»

11 Ιουνίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Με σύνθημα “Ελεύθερα πνεύματα, ελεύθερα σώματα” θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 14 και το Σάββατο, 15 Ιουνίου, στη Θεσσαλονίκη το 2ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του κεντρικού δήμου. Μουσικές, φωτογραφικές, αλλά και θεατρικές εκδηλώσεις καθώς επίσης η μεγάλη παρέλαση είναι ορισμένα από τα γεγονότα που θα εκτυλιχτούν το διήμερο σε αρκετά σημεία της πόλης.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, δόθηκε σήμερα συνέντευξη Τύπου στο νέο δημαρχιακό μέγαρο με τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, να τονίζει: “Δεν κάνουμε ούτε πανηγύρι, ούτε καρναβάλι, ούτε τουρισμό. Με το Gay Pride τιμούμε τη διαφορετικότητα”.

Αναφερόμενος, στις όποιες αντιδράσεις ο δήμαρχος υποστήριξε: “Αντιδράσεις υπάρχουν και θα υπάρχουν κάθε φορά σε μια καινούρια πραγματικότητα. Από την εκκλησία και άλλες οργανώσεις, δεν μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι”.

“Στην κοινωνία που θέλουμε να χτίσουμε, ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται χωρίς να υφίσταται καταπίεση”, πρόσθεσε ο κ.Μπουτάρης, ο οποίος το απόγευμα του Σαββάτου, σύμφωνα με το πρόγραμμα θα χαιρετίσει την κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας.

Επιπλέον, ο δήμαρχος χαρακτήρισε “γελοία” την αντίληψη όσων πιστεύουν ότι η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης στηρίζει το Gay Pride για τουριστικούς λόγους.

Από την πλευρά τους οι διοργανωτές, “Thessaloniki Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκη” και “HOMOphonia: Συλλογικότητα για το Pride Θεσσαλονίκης” υποστήριξαν πως το Φεστιβάλ είναι μια πολυσυλλεκτική γιορτή και διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

“Διεθνώς διοργανώνονται παρόμοια φεστιβάλ. Στόχος μας ήταν η διοργάνωση κάτι παρόμοιου και στη Θεσσαλονίκη και το πετύχαμε μετά την αλλαγή σε επίπεδο δήμου στην πόλη”, ανέφερε ο εκπρόσωπος του “HOMOphonia”, Νίκος Χατζητρύφων.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του “Thessaloniki Pride”, Θάνος Βλαχογιάννης, υποστήριξε: “Το Φεστιβάλ είναι μια διεκδίκηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν είναι μια συνηθισμένη πορεία. Βγαίνουμε ως σύνολο στις εκδηλώσεις και στην παρέλαση.

Διεκδικούμε όλοι μαζί”.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή το απόγευμα στην Πλατεία Χρηματιστηρίου στα Λαδάδικα, ενώ θα συνεχιστούν από τις 11 το πρωί του Σαββάτου στην Πλατεία Λευκού Πύργου. Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα.

Ωστόσο, την Παρασκευή, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, δίπλα στον Ιερό Ναό Παναγίας Χαλκέων, και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας έως το δημαρχιακό μέγαρο από τους “Ορθόδοξους Πολίτες Θεσσαλονίκης” κατά του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας.

www.koolnews.gr

This entry was posted on Τρίτη, 11 Ιουνίου, 2013 at 22:17 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply