Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ενέργειες του βουλευτή Π.Ε. Γρεβενών κ. Τιμολέοντα Κοψαχείλη για τις περιοχές που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση

11 Ιουνίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Το Σάββατο 8 Ιουνίου ο βουλευτής Π.Ε. Γρεβενών κ. Τιμολέων Κοψαχείλης αφού επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές, ενημέρωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Έξαρχο για τη σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε την Παρασκευή 7 Ιουνίου την Τοπική Κοινότητα Καρπερού και άλλες περιοχές του νομού προκαλώντας τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες.

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου ο βουλευτής Γρεβενών, εκ νέου ενημέρωσε κατ’ ιδίαν τον Αναπληρωτή Υπουργό και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για την ένταση και το μέγεθος της χαλαζόπτωσης που προκάλεσε εκτεταμένες ζημίες στις καλλιέργιες. Ζήτησε να πραγματοποιηθούν άμεσα οι απαιτούμενες καταγραφές και η εκτίμηση των ζημιών ώστε να προχωρήσει η υποβολή των σχετικών δηλώσεων.

Ο κ. Κοψαχείλης τόνισε επίσης στον Αναπληρωτή Υπουργό ότι οι καλλιέργειες που καταστράφηκαν αποτελούν για τους περισσότερους αγρότες των περιοχών αυτών τη βασική πηγή εισοδήματος και ως εκ τούτου, οι ζημίες που υπέστησαν θα πρέπει να καλυφθούν από τον ΕΛΓΑ, καθώς σε αντίθετη περίπτωση οι συνέπειες τόσο για τους ίδιους όσο και για την τοπική οικονομία θα είναι οδυνηρές.

Ο κ. Χαρακόπουλος ενημέρωσε τον βουλευτή ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον ΕΛΓΑ και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αρχίσουν οι καταγραφές των ζημιών.

Κατά τη σημερινή (11 Ιουνίου) συνάντηση του κ. Κοψαχείλη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη προγραμματίστηκε επίσκεψη του Υπουργού και του Προέδρου του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές της Π.Ε. Γρεβενών.

 

Γραφείο Τύπου

Τιμολέοντα Κοψαχείλη

Βουλευτή Π.Ε.Γρεβενών

This entry was posted on Τρίτη, 11 Ιουνίου, 2013 at 21:46 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply