Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Για στημένη διαδικασία μίλησε ο Ακης παρεμβαίνοντας εκ νέου στη δίκη του

Ιούνιος 11th, 2013 by Χρήστος Μίμης

«Δεν θα δεχθούμε πιέσεις, ούτε απ’ έξω, ούτε από μέσα», απάντησε ο πρόεδρος

Για στημένη διαδικασία μίλησε ο Ακης παρεμβαίνοντας εκ νέου στη δίκη του

Σε «παρεμβάσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης», αναφέρθηκε ο Άκης Τσοχατζοπουλος σε δήλωση, που απηύθυνε προς το δικαστήριο, μετά την ολοκλήρωση του κύκλου καταθέσεων από τους μάρτυρες κατηγορίας.

Ανησυχώ, είπε συγκεκριμένα, «μετά και την πρόσφατη απόφαση (για το πόθεν έσχες)», χωρίς να διστάσει να κάνει αναφορά σε «στημένη διαδικασία». Και πρόσθεσε: «Η δικαιοσύνη συνεχίζει το τροπάριο της».

Ο κατηγορούμενος έχασε μάλιστα την ψυχραιμία του όταν ο πρόεδρος κ. Χρήστος Κατσιάνης, του είπε να μην ανησυχεί. «Να μην ανησυχώ; Είμαι 13-14 μήνες φυλακή κύριε πρόεδρε. Με την παρέμβαση μου, δυναμώνει το δικαστήριο σας για μια δίκαιη δίκη».

«Δεν θα δεχθούμε πιέσεις, ούτε απ’ έξω, ούτε από μέσα», του απάντησε ο κ. Κατσιάνης. «Άμα καθήσετε ήσυχος, θα κρίνετε στο τέλος».

Ο πρώην υπουργός επέμεινε στο αίτημα κλήσης των μελών του ΚΥΣΕΑ, του πυρήνα – όπως είπε – της υπόθεσης.

Εκτίμησε τη δίωξη του ως πολιτική, έκανε λόγο για «ψέματα συκοφαντίες και προπαντός σκευωρίες» ενώ επέρριψε ευθύνη στην πρώην ηγεσία του ΠαΣοΚ για το «κυνήγι» που του γίνεται απο το 2010.

«Απόλυτος προστάτης» του Ακη ο Ζήγρας, λέει η πρώην σύζυγός του

Νωρίτερα η ορλωην σύζυγος του Νικόλαου Ζήγρα, Σώνα Λεοντοπούλου, η οποία και κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων χαρκτήρισε «απόλυτο προστάτη» του Άκη Τσοχατζόπουλου χαρακτήρισε τον πρώην σύζυγό της.

Η κυρία Λεοντοπούλου περιέγραψε τον Ζήγρα ως άνθρωπο «σκοτεινό», «κρυψίνουν», «τσιγγούνη» στην καθημερινότητά του (με εξαίρεση τα ταξίδια στο εξωτερικό που έδειχναν σχετική άνεση), αλλά και «ελεγκτικό», καθώς δεν την άφηνε να έχει επαφές ούτε με συγγενικά της πρόσωπα.

Δεν είχε φίλους, πέραν αυτών των 4-5 ατόμων (που είναι γνωστά μέσω της υπόθεσης), δεν έλεγε καλή κουβέντα για άνθρωπο. Ηταν τόσο σκοτεινός που πραγματικά τρομάζω κάθε φορά που πάω προς τα πίσω, σημείωσε η κυρία Λεοντοπουλου.

Παρά την επιμονή του δικαστηρίου, πάντως, η μάρτυς δεν κατάφερε να στοιχειοθετήσει ίσως το πιο κρίσιμο στοιχείο της κατάθεσής της στον ανακριτή, για τη μεταφορά χρημάτων από τον Νικόλαο Ζήγρα στον Άκη Τσοχατζοπουλο σε τράπεζα, κατά τη διάρκεια κοινού ταξιδιού των δύο ζευγαριών στην Αυστρία. Το υπέθεσα ενστικτωδώς, τόνισε. Δεν είχα αλλά στοιχεία.

Η διαδικασία κατέδειξε μάλιστα κακή χημεία της κυρίας Λεοντοπούλου με τον κ. Αλέξη Κούγια, συνήγορο της κυρίας Βίκυς Σταμάτη. Ο κ. Κούγιας θέλησε εμφανώς να προσάψει στην κυρία Λεοντοπούλου «dolce vita» την περίοδο του γάμου της με τον Νικόλαο Ζήγρα.

Σε τι διαφέρετε από την εντολέα μου, τη ρωτούσε ο κ. Κούγιας προκειμένου να αναδείξει το «άδικο» και «επιλεκτικό» της κατηγορίας που βαραίνει τη Βίκυ Σταμάτη.

Εγώ είναι μάρτυρας κατηγορίας και η εντολέας σας κατηγορούμενη, του απάντησε η μάρτυς.

Δεν είναι υπόλογος ο εισαγγελέας για το ποιος είναι κατηγορούμενος παρενέβη, από την πλευρά της, η τακτική εισαγγελέας κυρία Γεωργία Αδειλίνη.

Ένταση υπήρξε και κατά την εξέταση της τελευταίας μάρτυρα κυρίας Νικολέττας Μαούνη, ιδιοκτήτριας του ακινήτου που μίσθωνε ο Άκης Τσοχατζόπουλος στην Κομνά Τράκα. Την προκάλεσε δήλωση του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Ι. Παγορόπουλου, που κάγχασε ότι έρχεται να στηρίξει το κατηγορητήριο (που εκμαιεύθηκε) η σπιτονοικοκυρά του Τσοχατζόπουλου.

Κόλλια Ελευθερία

This entry was posted on Τρίτη, Ιούνιος 11th, 2013 at 19:14 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply