Στο χωριό Ρούσα στο Σουφλί όπου ζει μόλις μια χριστιανική οικογένεια βρέθηκε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός για να τελέσει τη θεία Λειτουργία στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

«Ήρθαμε σήμερα εδώ για να επιτελέσουμε ένα ιερό καθήκον. Να λατρεύσουμε το Θεό και να προσφέρουμε τη Θεία Ευχαριστία. Ήρθαμε για να ανάψουμε το καντήλι αυτής της Εκκλησίας, που όλο το χρόνο μένει βουβή και σκοτεινή» είπε στην ομιλία του ο κ. Δαμασκηνός.

Ο Μητροπολίτης που κάθε χρόνο επισκέπτεται το συγκεκριμένο χωριό που κατοικείται αποκλειστικά από μουσουλμάνους μίλησε με θερμά λόγια για τους ανθρώπους που παραμένουν φύλακες της Εκκλησίας. «Ήρθαμε εδώ για να δούμε την κα Αθηνά και τον κ. Σαράντη που παραμένουν φύλακες της Εκκλησίας και να τους διαβεβαιώσουμε ότι τους συνοδεύει η προσευχή μας. Ήρθαμε εδώ για να κάνουμε μνημόσυνο στους προγόνους μας που άφησαν εδώ την τελευταία πνοή της ζωής τους».

Παράλληλα ο κ. Δαμασκηνός απευθύνθηκε και στους υπόλοιπους κατοίκους του χωριού λέγοντας πως « Ήρθαμε, τέλος, εδώ για να συναντήσουμε τους αδελφούς μας μουσουλμάνους και να τους πούμε ότι σεβόμεθα την πίστη τους, τις αξίες τους και τον πολιτισμό τους».

Τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ι. Ναό που θυμίζει το παραδοσιακό τραγούδι που μιλάει για το εκκλησάκι που «το σήμαντρο του δεν χτυπά, δεν έχει ψάλτη ούτε παπά» παρακολούθησαν και χριστιανοί που πήγαν εκεί από τα γειτονικά χωριά Μικρό Δέρειο, Κυριακή και Πρωτοκκλήσι αλλά και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβυς κ. Ν. Πιπερίγκος, ο Διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος κ. Θ. Τοπούζης και αρκετοί στρατιωτικοί.

Σταμάτη Αννα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.