Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χιλιάδες ανάπηροι στις λίστες αναμονής

Ιούνιος 10th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Βγαίνουν στον δρόμο τα άτομα με ειδικές ανάγκες και φωνάζουν δεν πάει άλλο. Διαμαρτύρονται για την ταλαιπωρία που υπάρχει για τη μακροχρόνια αναμονή στις λίστες των ΚΕΠΑ και στη Δυτική Ελλάδα, τη διακοπή ασφαλιστικών επιδομάτων, προνοιακών επιδομάτων και τις καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδομάτων αναπηρίας.

Η κατάσταση γίνεται τραγική για τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους.

Σήμερα το πρωί η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων πραγματοποίησε διαμαρτυρία έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στην Πάτρα, διεκδικώντας τα αιτήματά τους.

Σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ομοσπονδία αναφέρει:
«Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων υπό το βάρος της απαράδεκτης κατάστασης που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειες τους στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας του ΙΚΑ, την μακροχρόνια αναμονή που υπάρχει προκειμένου να επανεξεταστούν με όλες τις επιπτώσεις που αυτή επιφέρει (διακοπή ασφαλιστικών δικαιωμάτων, προνοιακών επιδομάτων κλπ) καθώς και την συνεχόμενη καθυστέρηση καταβολής των επιδομάτων αναπηρίας που παρατηρείται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο καλεί τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις, τα μέλη των οικογενειών τους και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας».

 

thebest.gr

This entry was posted on Δευτέρα, Ιούνιος 10th, 2013 at 18:40 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply