Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Φοροδιαφυγή 6 εκατομμυρίων ευρώ καταλογίζει το ΣΔΟΕ στα ξαδέλφια Παπακωνσταντίνου

Ιούνιος 10th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Εστάλη στη Βουλή το πόρισμα των ελεγκτών

Φοροδιαφυγή 6 εκατομμυρίων ευρώ καταλογίζει το ΣΔΟΕ στα ξαδέλφια ΠαπακωνσταντίνουΦοροδιαφυγή περίπου έξι εκατομμυρίων ευρώ που με τα πρόστιμα φτάνουν τα δέκα εκατ. ευρώ, καταλογίζει στις εξαδέρφες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου πόρισμα-φωτιά του ΣΔΟΕ, το οποίο εστάλη  στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ζεύγος Συκιαρίδη – Παπακωνσταντίνου, καθώς και ο σύζυγος της έτερης εξαδέλφης του πρώην υπουργού, Ανδρέας Ροσσώνης, σε σχέση με τις καταθέσεις τους, όπως καταγράφονται στη λίστα Λαγκάρντ, εμφανίζουν «τρύπα» στην φορολογητέα τους ύλη.

Τελικώς τα ακριβή ποσά, που εμφανίζονται ως φορολογητέα ύλη, η οποία απεκρύβη από τις εξαδέλφες του πρώην υπουργού και τους συζύγους τους, την περίοδο από το 1997 μέχρι το 2011, είναι ανά δικαιούχο:

Ανδρέας Ροσσώνης, 1.457.000 ευρώ
Μαρίνα παπακωνσταντίνου (σύζυγος) 193.499 ευρώ
Συμεών Σικιαρίδης 1.666.318 ευρώ
Ελένη Παπακωνσταντίνου (σύζυγος) 2.987.660 ευρώ

Πρόκειται για βασικό στοιχείο της υπόθεσης αφού συνδέεται με τον ενδεχόμενο δόλο των πράξεων ή των παραλείψεων από πλευράς Παπακωνσταντίνου.

Για το βράδυ της Τρίτης έχουν κληθεί να καταθέσουν οι συγγενείς του πρώην υπουργού, ενώ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνουν θα παραλάβει απόψε από την Επιτροπή όλο το υλικό της δικογραφίας.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις, να μην προσέλθουν να καταθέσουν επικαλούμενοι την εκκρεμότητά τους με την τακτική Δικαιοσύνη.

Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης θα έχει και η εξέταση του ίδιου του Γ.Παπακωνσταντίνου, ο οποίος στο τέλος της έρευνας να δώσει τις δικές του εξηγήσεις και θα επιχειρήσει να αντικρούσει όλα όσα του χρεώνουν για τους χειρισμούς του σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ.

Χρ. Μαρκογιαννάκης: «Έχει περαιωθεί το έργο μας»

Ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μιλώντας στον Βήμα 99,5, τόνισε ότι το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας έχει περαιωθεί και ότι αναμένεται πλέον να ακουστούν οι απόψεις της άλλης πλευράς, δηλαδή του πρώην υπουργού και των συγγενών του.

Ο κ.Μαρκογιαννάκης είπε ότι η Επιτροπή θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της μέχρι τις 25 Ιουνίου. «Δεν γνωρίζω αν θα υπάρξει παράταση. Θεωρώ ότι έχουν περαιωθεί οι έρευνες. Έχουμε εξετάσει πάνω από 110 μάρτυρες και έχουμε μελετήσει χιλιάδες έγγραφα και πρακτικά» είπε.

«Αυτά για τα οποία πήραμε εντολή βγήκαν στο φως»
πρόσθεσε.

Παπαδάκου Γιάννα

 

This entry was posted on Δευτέρα, Ιούνιος 10th, 2013 at 17:34 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply