Σαν εσένα στο χώμα κανείς! Ο Ραφαέλ Ναδάλ επικράτησε 3-0 σετ του Νταβίντ Φερέρ και έγραψε ιστορία, κατακτώντας για όγδοη φορά στην καριέρα του το Roland Garros!

King Rafa!Ποιος να συγκριθεί μαζί του; Ο απόλυτος «βασιλιάς» στο χώμα, έγραψε ακόμη μια χρυσή σελίδα στην καριέρα του!

Ο Ραφαέλ Ναδάλ κατέκτησε με σχετική ευκολία το όγδοο Roland Garros της καριέρας του, επικρατώντας στο μεγάλο τελικό του Νταβίντ Φερέρ με 3-0 σετ (6-3, 6-2, 6-3) κι έγινε ο μοναδικός που φτάνει τόσους πολλούς τίτλους σε ένα συγκεκριμένο Grand Slam.

Νούμερο 12 major τίτλος για τον υπερήρωα του χώματος, που έφτασε στο πρώτο μεγάλο τρόπαιό του μετά την πολύμηνη απουσία του πέρσι, ενώ έκανε επτά τις κούπες του μέσα στο 2013!

Respect και για τον ηττημένο, που έστω και στα 31 του έφτασε για πρώτη φορά σε τελικό Grand Slam, όμως έμεινε στην προσπάθεια, γιατί κακά τα ψέματα, ο Ράφα δεν παίζεται στο χώμα!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με εκατέρωθεν μπρέικ, με τους δύο τενίστες να πηγαίνουν χέρι-χέρι. Μέχρι το έβδομο γκέιμ, όπου ο Ναδάλ «ανέβασε στροφές», πήρε προβάδισμα και μάλιστα έκλεισε το πρώτο σετ με διπλό μπρέικ (6-3).

Τα θεμέλια είχαν μπει κι απλώς χρειαζόταν συντήρηση. Όσο κι αν προσπαθούσε ο Φερέρ, απέναντί του είχε κάτι… εξωπραγματικό. Παρά τις λίγες σταγόνες που έπεσαν στο Παρίσι, ο Ναδάλ δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει… πάρτι στο δεύτερο σετ και να προηγηθεί με διπλό μπρέικ (5-1). Φυσικά, δεν γινόταν να γυρίσει, με τον πολυνίκη της διοργάνωσης να κάνει το 2-0 με 6-2 και να είναι μια… ανάσα από το τίτλο.

Ούτε η βροχή, ούτε η εισβολή οπαδού μπορούσε να κόψει την φόρα του προς το όγδοο! Ο Φερέρ έκανε ό,τι καλύτερο περνούσε από το χέρι του, αλλά κόντρα στον «βασιλιά» Ναδάλ, ούτε αυτό δεν είναι αρκετό. Ο τελευταίος έκανε μπρέικ στο τρίτο σετ, στην πιο κατάλληλη στιγμή και σέρβιρε για το ματς. Γινόταν να το χάσει; Με τίποτα και έτσι με 6-3, το Παρίσι του ανήκει για ακόμα μια χρονιά.

Βέβαια, τα… καλά της ATP έχουν να κάνουν πως παρά το σημερινό τρόπαιο του, ο Ναδάλ θα πέσει από το νούμερο τέσσερα της κατάταξης στο πέντε, με τον έτερο φιναλίστ να του παίρνει την θέση.

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.