Αποτελούν από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα φρούτα και λαχανικά, κι όμως μπορούν να σας σκοτώσουν…

•Ντομάτα. Η ντομάτα μεγαλώνει σε ένα δηλητηριώδες φυτό, που περιέχει μια δηλητηριώδη ουσία την glycoalkaloid. Ο καρπός δεν επηρεάζεται,  σε αντίθεση με το βλαστό και τα φύλλα των οποίων η κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει διάφορες στομαχικές διαταραχές.

•Πατάτα. Η πατάτα είναι… δηλητηριώδης. Και βασικά όταν ο καρπός παίρνει πρασινωπό χρώμα τότε τα ποσοστά της χημικής ουσίας glycoalkaloid που περιέχει πολλαπλασιάζονται και γίνονται άκρως επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να απορρίπτονται κατευθείαν χωρίς περαιτέρω σκέψη  οι πράσινες και «φυτρωμένες» πατάτες.

•Μήλο. Η σάρκα του καρπού είναι απόλυτα ασφαλής για κατανάλωση, ωστόσο, τα σπέρματα περιέχουν αρκετό κυάνιο, όπου δεν ενδείκνυνται για κατανάλωση.

•Κεράσια. Τα κεράσια είναι τοξικά, καθώς στο εσωτερικό των πυρήνων υπάρχει αρκετό υδροκυάνιο. Μια εξαιρετικά δηλητηριώδη χημική ουσία που απελευθερώνεται όταν τα κουκούτσια συνθλίβονται ή μασώνται. Τρώτε μόνον τον καρπό και ποτέ τα κουκούτσια!

•Τσίλι. Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν καψαϊκίνη, μια χημική ουσία που είναι υπεύθυνη για την καυτερή τους γεύση. Η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων δεν αποτελεί πρόβλημα σε καμία περίπτωση, αλλά μεγάλη δόση καψαϊκίνης θα μπορούσε να επιφέρει και το θάνατο!

 

www.filenades.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.