Με συναυλία έκλεισε το «Athens Pride» Κρατώντας χρωματιστά μπαλόνια και με το σύνθημα «η Αθήνα δικιά μας», χιλιάδες πολίτες έδωσαν το παρών το Σάββατο στην ένατη διοργάνωση «Athens Pride».

Η συγκέντρωση μελών ομοφυλοφιλικών κοινοτήτων ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα από την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από μέλη των κοινοτήτων καθώς και από τις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Μ.Γιαννακάκη και του ΣΥΡΙΖΑ Β.Κατριβάνου.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο εκπρόσωπος του οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ κ.Γ.Δημητρακόπουλος, καθώς και ο ακτιβιστής για τα δικαιώματα του ανθρώπου και εθελοντής σε πλήθος οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών Γρ.Βαλλιανάτος.

Χαιρετισμό είχε προγραμματιστεί να απευθύνει και ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης, ωστόσο, δεν παρέστη και εκπροσωπήθηκε από τη δημοτική σύμβουλο Αθηναίων Μ.Κουβέλη, γεγονός το οποίο σχολιάστηκε αρνητικά από τους διοργανωτές.

Με συναυλία έκλεισε το «Athens Pride»

Ακολούθησε πορεία προς την πλ. Συντάγματος στην οποία συμμετείχαν, σύμφωνα με εκπροσώπους της ΕΛΑΣ, περίπου 2.000 άτομα και σύμφωνα με τους διοργανωτές περισσότερα από 5.000.

Το παρών στη διοργάνωση έδωσαν και εκπρόσωποι ξένων πρεσβειών στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Νορβηγίας, της Σουηδίας, της Ολλανδίας και άλλων.

Το ρυθμό στην πορεία έδινε το μουσικό συγκρότημα κρουστών «Quilombo», το οποίο προπορευόταν, ακολουθούμενο από διαδηλωτές και διακοσμημένα οχήματα. Η πορεία επιστρέφει αυτήν την ώρα στην πλ. Κλαυθμώνος όπου θα διεξαχθεί συναυλία.

Μετά τις 9 το βράδυ ολοκληρώθηκε και η πορεία διαμαρτυρίας της εναλλακτικής συνόδου των ευρωπαϊκών κινημάτων «Alter Summit», που ξεκίνησε από το Αρχαιολογικό Μουσείο και κατέληξε στην Πλ.Συντάγματος.

Οι εκατοντάδες συμμετέχοντες διαδήλωσαν κατά των μέτρων λιτότητας και κατά της φασιστικής απειλής. Στην πορεία συμμετείχαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Λόγω των συγκεντρώσεων έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο», ενώ μετά το πέρας των διαδηλώσεων δόθηκαν στην κυκλοφορία οι κλειστοί δρόμοι.

ΕΘΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.