ΑΠΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ, ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ;

Η πρώτη κοινή φωτογραφία τους από το 2004, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς της Αθήνας. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το 2004, μας ατένιζε από το ψηλότερο σκαλί του βάθρου έχοντας μόλις κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στη ρυθμική γυμναστική.

Εννιά χρόνια μετά όλα δείχνουν πως η Αλίνα Καμπάεβα κατέκτησε έναν ακόμη απαιτητικό στόχο: να σημάνει τη λήξη του τριαντακονταετούς γάμου τού Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ώστε να μπορούν πλέον να χαρούν ελεύθερα τον- κατά τις επίμονες φήμες- πολυετή εξωσυζυγικό τους έρωτα.

Η ευλυγισία της, απόρροια των πολύωρων και απαιτητικών προπονήσεων στη ρυθμική γυμναστική, είναι αξιοθαύμαστη. Αν κάνετε μια ψηφιακή βόλτα σε φωτογραφίες της από την εποχή που η 30χρονη σήμερα Αλίνα μεσουρανούσε ως αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής αποκλείεται να μην εντυπωστείτε.

Ίσως σ’ αυτήν ακριβώς την ευλυγισία να χρωστάει την ικανότητά της να ξεγλιστρά: από το 2008, όταν κυκλοφόρησαν οι πρώτες φήμες ότι διατηρεί κρυφό δεσμό με τον Πούτιν, πέρα από κάποια ενσταντανέ που τη δείχνουν να συνάπτει χειραψία με τον Ρώσο πρόεδρο, σε επίσημες εκδηλώσεις κανένας φωτορεπόρτερ ποτέ δεν έχει καταφέρει να απαθανατίσει κάποια πιο τρυφερή στιγμή μεταξύ τους. Όχι ότι αν τα κατάφερνε, βέβαια, ο Πούτιν θα επέτρεπε τη δημοσιοποίησή της…

Πέρα όμως από τις δημόσιες εμφανίσεις της, ακόμη και η παραμικρή λεπτομέρεια για την προσωπική ζωή της πρώην πρωταθλήτριας και νυν μέλους του ρωσικού κοινοβουλίου καλύπτεται από ένα πυκνό πέπλο μυστηρίου, για το οποίο υπάρχουν δύο πιθανές εξηγήσεις:

Από την εποχή που μάγευε ως αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής.

Από την εποχή που μάγευε ως αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής.

Την πρώτη την δίνει η ίδια στην προσωπική της ιστοσελίδα: «Δεν είμαι υποκρίτρια αλλά δεν μου αρέσει να εκτίθεται η ζωή μου σαν να είναι προϊόν σε βιτρίνα καταστήματος. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε άνθρωπος χρειάζεται τον δικό του προσωπικό χώρο».

Η δεύτερη εξήγηση είναι ότι η Αλίνα έχει κάτι να κρύψει. Κι αυτό το κάτι δεν είναι τίποτε άλλο από τον υπερδεκαετή δεσμό της με τον κατά τριάντα χρόνια μεγαλύτερό της, πρόεδρο της χώρας της.

Με αθλητικά γονίδια

Αλίνα Καμπάεβα: Το κορίτσι πίσω από το διαζύγιο

Η Αλίνα Καμπάεβα ήρθε στον κόσμο τις 12 Μαΐου 1983, τη χρονιά που ο Βλαντιμίρ Πούτιν παντρευόταν την τότε αγαπημένη του αεροσυνοδό, Λουντμίλα. Με καταγωγή από το Ουζμπεκιστάν, ο πατέρας της Αλίνα υπήρξε γνωστός ποδοσφαιριστής στο Καζακστάν και στην Ουκρανία και η μητέρα της μπασκετμπολίστρια.

Τα αθλητικά της γονίδια την οδήγησαν, όπως ήταν αναμενόμενο, και εκείνη στον αθλητισμό. Πριν ακόμη περπατήσει καλά – καλά μπήκε στον στίβο της ρυθμικής γυμναστικής με προπονήτρια την θρυλική Ιρίνα Βίνερ. Το 1996 μπήκε στην εθνική ομάδα της Ρωσίας. Έχοντας στεφεί ήδη παγκόσμια πρωταθλήτρια το 1999, το 2000 στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο για να έρθει, τέσσερα χρόνια μετά, το χρυσό στην Αθήνα.

Ένα από τα ελάχιστα κοινά ενσταντανέ του ζευγαριού. Ο Ρώσος πρόεδρος μοιάζει μάλλον ανίκανος να πάρει το βλέμμα του από πάνω της.

Ένα από τα ελάχιστα κοινά ενσταντανέ του ζευγαριού. Ο Ρώσος πρόεδρος μοιάζει μάλλον ανίκανος να πάρει το βλέμμα του από πάνω της.

Παράλληλα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Φυσική Αγωγή στο πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπουλης. Το 2007 εγκατέλειψε οριστικά τον αθλητισμό για να ασχοληθεί με τον πολιτικό στίβο και από τότε βρίσκεται στη δούμα όπου είναι αντιπρόεδρος της Επιτροπής για την πολιτική νεολαία.

Νωρίτερα, είχε προλάβει να γνωρίσει και τον κόσμο της σόουμπιζ συμμετέχοντας σε ένα ιαπωνικό φιλμ, σε διάφορα τηλεοπτικά προγράμματα ενώ έχει και σε μία συμμετοχή σε βιντεοκλίπ ραπ συγκροτήματος.

Αισθησιακές φωτογραφίες της Αλίνα έχουν φιλοξενηθεί κατά καιρούς σε εξώφυλλα ανδρικών περιοδικών στη χώρα της αλλά και σε περιοδικά μόδας.

Από παλαιότερη φωτογράφισή της σε ρωσικό περιοδικό.

Από παλαιότερη φωτογράφισή της σε ρωσικό περιοδικό.

Και ύστερα ήρθε… ο πρόεδρος
Η πρώτη φορά που ο -61χρονος σήμερα- Βλαντιμίρ Πούτιν συνάντησε τη γλυκιά Αλίνα λέγεται πως ήταν το 2000, όταν η 17χρονη τότε αθλήτρια γυρνούσε από το Σίδνεϊ με το χάλκινο ολυμπιακό μετάλιο στις αποσκευές της. Η πρώτη φωτογραφία που τους δείχνει μαζί τραβήχτηκε στις 10 Μαρτίου 2004, λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, όταν ο Πούτιν είχε υποδεχτεί την Ολυμπιακή ομάδα στην προεδρική κατοικία Νόβο – Ογκάρεβο έξω από τη Μόσχα.

Η πρώτη αναφορά για ειδύλλιο δεν ήρθε παρά μόνο το 2008, όταν η ρωσική εφημερίδα, Moskovsky Korrespondent, επικαλούμενη ανώνυμο μάρτυρα, υποστήριξε ότι Πούτιν και Καμπάεβα συνδέονται ερωτικά και ότι μάλιστα έχουν αρραβωνιαστεί κρυφά. Ενδεικτικό της «ομερτά» γύρω από την προσωπική ζωή του Πούτιν από τα ΜΜΕ της χώρας είναι ότι σύντομα ο μεγιστάνας Αλεξάντερ Λεμπέντεφ, ιδιοκτήτης της εφημερίδας, αναγκάστηκε να την κλείσει λέγοντας ότι δεν μπορούσε να εξασφαλίσει διαφήμιση. Φυσικά, δεν έπεισε κανέναν. Όλοι στη Ρωσία ξέρουν ότι το λουκέτο ήταν αποτέλεσμα πιέσεων.

Από το 2007 η Αλίνα είναι μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου.

Από το 2007 η Αλίνα είναι μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου.

Τα κουτσομπολιά ωστόσο συνέχιζαν να φουντώνουν και στα τέλη Μαΐου του 2009, οι κακές γλώσσες ήθελαν την Αλίνα να γεννά με απόλυτη μυστικότητα το γιο του Πούτιν. Τότε η Αλίνα είχε αντιδράσει δηλώνοντας: «Δεν συνηθίζω να σχολιάζω τις φήμες, όμως αποφάσισα να κάνω εξαίρεση. Όταν γίνω μητέρα (τέτοιο πράγμα προς το παρόν δεν συνέβη), οπωσδήποτε θα γράψω σχετικά». Σε φωτογράφισή της μάλιστα για το εξώφυλλο της ρωσικής Vogue είχε πει ότι ο μικρός είναι ανιψιός της.

Και ο ίδιος ο Πούτιν όμως είχε διαψεύσει κατηγορηματικά τότε τις φήμες, όταν σε ερώτηση δημοσιογράφου που του είχε γίνει κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον, επίσης επιρρεπή σε ερωτικές περιπέτειες, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, είχε πει: «Σε αυτά που λέτε δεν υπάρχει ούτε λέξη αλήθειας».

Ο,τι το Λόχ Νες για τη Σκοτία
Η παντελής απουσία ωστόσο της συζύγου του Πούτιν, Λουντμίλα, από το πλευρό του προέδρου τα τελευταία χρόνια συντηρούσε τις υποψίες, ενώ τον περασμένο Ιανουάριο η εφημερίδα «New York Post» έγραψε πως το ζευγάρι απέκτησε και μία κόρη που γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 2012.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση του τερματισμού του προεδρικού γάμου την περασμένη Πέμπτη, οι φήμες για την κρυφή σχέση Πούτιν – Καμπάεβα αναζωπυρώθηκαν. Κάποιες μάλιστα από αυτές ήθελαν τον Πούτιν να έχει στείλει την Αλίνα και τα δυο τους παιδιά στην προεδρική έπαυλη, στο θέρετρο Σότσι, στη Μαύρη Θάλασσα, μέχρι τα πνεύματα να ηρεμήσουν.

Μένει τώρα να δούμε αν ο απαλλαγείς από τα «δεσμά» της Λουντμίλα, Πρόεδρος Πούτιν θα βρει το δρόμο για την επισημοποίηση μιας σχέσης που είναι για την Ρωσία ό,τι το τέρας του Λόχνες για τη Σκοτία: όλοι έχουν ακούσει ότι υπάρχει, αλλά κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει με βεβαιότητα ότι το έχει δει.

Επιμέλεια: Εύα Σεϊντή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.