Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Με συναυλία έκλεισε το «Athens Pride»

9 Ιουνίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Με συναυλία έκλεισε το «Athens Pride» Κρατώντας χρωματιστά μπαλόνια και με το σύνθημα «η Αθήνα δικιά μας», χιλιάδες πολίτες έδωσαν το παρών το Σάββατο στην ένατη διοργάνωση «Athens Pride».

Η συγκέντρωση μελών ομοφυλοφιλικών κοινοτήτων ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα από την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από μέλη των κοινοτήτων καθώς και από τις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Μ.Γιαννακάκη και του ΣΥΡΙΖΑ Β.Κατριβάνου.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο εκπρόσωπος του οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ κ.Γ.Δημητρακόπουλος, καθώς και ο ακτιβιστής για τα δικαιώματα του ανθρώπου και εθελοντής σε πλήθος οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών Γρ.Βαλλιανάτος.

Χαιρετισμό είχε προγραμματιστεί να απευθύνει και ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης, ωστόσο, δεν παρέστη και εκπροσωπήθηκε από τη δημοτική σύμβουλο Αθηναίων Μ.Κουβέλη, γεγονός το οποίο σχολιάστηκε αρνητικά από τους διοργανωτές.

Με συναυλία έκλεισε το «Athens Pride»

Ακολούθησε πορεία προς την πλ. Συντάγματος στην οποία συμμετείχαν, σύμφωνα με εκπροσώπους της ΕΛΑΣ, περίπου 2.000 άτομα και σύμφωνα με τους διοργανωτές περισσότερα από 5.000.

Το παρών στη διοργάνωση έδωσαν και εκπρόσωποι ξένων πρεσβειών στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Νορβηγίας, της Σουηδίας, της Ολλανδίας και άλλων.

Το ρυθμό στην πορεία έδινε το μουσικό συγκρότημα κρουστών «Quilombo», το οποίο προπορευόταν, ακολουθούμενο από διαδηλωτές και διακοσμημένα οχήματα. Η πορεία επιστρέφει αυτήν την ώρα στην πλ. Κλαυθμώνος όπου θα διεξαχθεί συναυλία.

Μετά τις 9 το βράδυ ολοκληρώθηκε και η πορεία διαμαρτυρίας της εναλλακτικής συνόδου των ευρωπαϊκών κινημάτων «Alter Summit», που ξεκίνησε από το Αρχαιολογικό Μουσείο και κατέληξε στην Πλ.Συντάγματος.

Οι εκατοντάδες συμμετέχοντες διαδήλωσαν κατά των μέτρων λιτότητας και κατά της φασιστικής απειλής. Στην πορεία συμμετείχαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Λόγω των συγκεντρώσεων έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο», ενώ μετά το πέρας των διαδηλώσεων δόθηκαν στην κυκλοφορία οι κλειστοί δρόμοι.

ΕΘΝΟΣ

This entry was posted on Κυριακή, 9 Ιουνίου, 2013 at 09:02 and is filed under ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply