Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γρεβενά: Βιβλική καταστροφή στο Καρπερό από χαλάζι

9 Ιουνίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Γρεβενά: Βιβλική καταστροφή στο Καρπερό από χαλάζιΒιβλική ήταν η καταστροφή που υπέστησαν καλλιέργειες σιτηρών, οπωροφόρων δένδρων, οπωροκηπευτικών, αμπελιών, αλλά και μελισσιών στο Καρπερό Γρεβενών από τη χθεσινοβραδινή πρωτόγνωρη χαλαζόπτωση.

Ήταν τέτοιο το μέγεθος του χαλαζιού, αλλά και η διάρκεια που έπεφτε, καθώς ξεπέρασε τη μισή ώρα, που στο πέρασμά του δεν άφησε τίποτε όρθιο. Μάλιστα σε ορισμένα σημεία το ύψος του χαλαζιού ξεπέρασε το μισό μέτρο, ενώ από τη μανία της φύσης δε γλίτωσαν τα 120 μελίσσια νέου μελισσοκόμου, τα οποία και αποδεκατίστηκαν.

Οι αγρότες της περιοχής ζητούν την άμεση ενίσχυσή τους, καθώς η παραγωγή τους θα είναι τη φετινή χρονιά μηδενική σε πολλές περιπτώσεις.

Επί τόπου βρέθηκαν το πρωί στο Καρπερό ο βουλευτής των Γρεβενών, Τιμολέων Κοψαχείλης και ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Δασταμάνης, οι οποίοι ενημέρωσαν, τόσο το Υπουργείο όσο και τον ΕΛΓΑ, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι καταγραφές των ζημιών και οι αποζημιώσεις των πληττομένων. Μάλιστα τη Δευτέρα αναμένεται κλιμάκιο του ΕΛΓΑ να επισκεφθεί την περιοχή για μια πρώτη αυτοψία.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

This entry was posted on Κυριακή, 9 Ιουνίου, 2013 at 09:56 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply