Γνωστός δικηγόρος των Αθηνών «ξέχασε» να δηλώσει περίπου 7 εκατ. ευρώ «Λαβράκια» έπιασε για άλλη μια φορά το ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια των 2.115 στοχευμένων ελέγχων και 1.389 ελέγχων διακίνησης που πραγματοποίησε τον Μάϊο, στο πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της αποκάλυψης αδήλωτων εσόδων από τις υψηλές εισοδηματικές τάξεις, διαπιστώνοντας μέση παραβατικότητα 42% στους στοχευμένους ελέγχους και 11% στη διακίνηση.

Συγκεκριμένα, ως προς τα αδήλωτα έσοδα το ΣΔΟΕ αποκάλυψε ότι γνωστός Δικηγόρος των Αθηνών δεν δήλωσε έσοδα 6.992.000 €.

Επίσης, δικηγόρος στον Πειραιά δεν δήλωσε έσοδα 3.470.000 € ενώ γιατρός χειρουργός στη Θεσσαλονίκη απέκρυψε εισοδήματα 2.110.000 €.

Ως προς τη φοροδιαφυγή διαπιστώθηκαν τα εξής:

Στην περιοχή της Αττικής οι έλεγχοι αποκάλυψαν ότι 7 επιχειρήσεις εξέδωσαν 1.190 εικονικά τιμολόγια και 81 πλαστά τιμολόγια προκειμένου να καλύψουν ανύπαρκτες συναλλαγές ύψους 31.700.000 €, καθώς επίσης 15 επιχειρήσεις έλαβαν 1275 εικονικά και πλαστά τιμολόγια ύψους 23.341.000 €.

Πρόκειται για επιχειρήσεις παραγωγής γεωργικών φαρμάκων, παραγωγής απορρυπαντικών, τεχνική εταιρεία Ναυπήγησης σκαφών, εταιρεία πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, διαφημιστική εταιρεία.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι εταιρεία, της οποίας ο εκπρόσωπος ήταν στην φυλακή, και φέρεται να προμήθευε εικονικά τιμολόγια σε επιχειρήσεις και νησιωτική Δημοτική αναπτυξιακή εταιρεία.

Γίνεται έρευνα για την αποκάλυψη των υποκρυπτόμενων προσώπων. Το ύψος των εκδοθέντων πλαστών και εικονικών τιμολογίων ανέρχεται στο ποσό των 9.000.000 €.

· Στην περιοχή Θεσσαλονίκης 3 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και μία Π.Α.Ε., εξέδωσαν ή έλαβαν εικονικά τιμολόγια ύψους 10.623.000 €

· Στην Κρήτη το ΣΔΟΕ αποκάλυψε περίπτωση μεγάλης επιχείρησης, της οποίας ο εκπρόσωπος υπερκοστολογούσε τον πάγιο εξοπλισμό της επιχείρησης που προμηθεύονταν από το εξωτερικό, προκειμένου να καταθέτει τη διαφορά σε offshore εταιρεία συμφερόντων του. Ο τραπεζικός λογαριασμός της offshore πιστώθηκε με το ποσόν 1.450.000 €.

Στον τομέα του λαθρεμπορίου στις 04/06/2013 κατασχέθηκαν 6.000 φιάλες παράνομων απομιμητικών ποτών έτοιμα για διάθεση στην αγορά. Επίσης, κατασχέθηκαν 5 τόνοι οινόπνευμα οι οποίοι είχαν προορισμό την κατασκευή απομιμητικών ποτών.

Στις 05/06/2013 κατασχέθηκαν από το ΣΔΟΕ 520 κιλά ινδικής κάνναβης σε σάκους μεταφοράς κρασιού.

Στο Αγρίνιο συνελήφθη ιδιοκτήτης καφενείου γιατί διέθετε παράνομα στριφτά τσιγάρα και κομμένο καπνό. Κατασχέθηκαν 10 κιλά κομμένος καπνός σε αυτοσχέδιες συσκευασίες και 1300 στριφτά τσιγάρα.

Το ΣΔΟΕ εν όψει της θερινής περιόδου έχει προγραμματίσει στοχευμένους ελέγχους στους θερινούς τουριστικούς προορισμούς. Αντικείμενο των ελέγχων είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής από την καταστρατήγηση της έκδοσης αποδείξεων των ενοικιαζόμενων πολυτελών οικιών στα νησιά μέσω του διαδικτύου, οι έλεγχοι των ημερόπλοιων για έκδοση εισιτηρίων, τα x- dream sports, οι εποχιακές επιχειρήσεις στις παραλίες και οι επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.