Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μανιτάκης: «Eως το τέλος Ιουνίου μετακινούνται 12.500 υπάλληλοι στο Δημόσιο»

Ιούνιος 8th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Μανιτάκης: «Eως το τέλος Ιουνίου μετακινούνται 12.500 υπάλληλοι στο Δημόσιο»Τη διαβεβαίωση ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν μετακινηθεί 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι έδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega.

O ίδιος πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουν κλείσει Οργανισμοί του Δημοσίου.

Σχετικά με το θέμα των επίορκων ο κ. Μανιτάκης είπε ότι αυτές έχουν καθυστερήσει επειδή δεν λειτουργούσαν τα πειθαρχικά συμβούλια.

Στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο καθίσταται σαφές ότι ο στόχος είναι 12.500 υπάλληλοι να έχουν υπαχθεί στο σχέδιο κινητικότητας μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2013 και διευκρινίζεται ρητά με ποιον τρόπο θεωρεί η τρόικα πως στο πλαίσιο της αξιολόγησής της θα προσδιορίζεται η επίτευξη του στόχου.

«Υπαγωγή στο σχέδιο κινητικότητας υπάρχει όταν οι αποδοχές του υπαλλήλου μειώνονται στο 75% του μισθού του στην περίπτωση της ‘διαθεσιμότητας’ ή στο 1/3 του μισθού στην περίπτωση της ‘αυτοδίκαιης αργίας’. Δεν περιλαμβάνει υπαλλήλους που απασχολούνται σε φορείς υπό ιδιωτικοποίηση ή σε εκείνους οι οποίοι βρίσκονται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης ενόψει ιδιωτικοποίησης» αναφέρεται στο κείμενο.

Ωστόσο από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δίνουν άλλο στίγμα. «Η δέσμευση αφορά το να έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για τη διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων και όχι κατ’ ανάγκη να έχουν τεθεί αυτοί στο καθεστώς διαθεσιμότητας» αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου.

Spiegel: Οι απολύσεις αναβάλλονται λόγω τουριστικής περιόδου

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να συζητά με την τρόικα το ενδεχόμενο αναβολής των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, που κατά τις δεσμεύσεις έπρεπε να γίνουν στα τέλη Ιουνίου.

Το βασικό επιχείρημα είναι ότι οι απολύσεις θα προκαλέσουν κινητοποιήσεις, κάτι που δεν είναι επιθυμητό μέσα στην τουριστική σεζόν, στην οποία η Ελλάδα έχει ποντάρει τόσα πολλά.

Η Αθήνα δεν θέλει να τρομάξει τους τουρίστες, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

«Η Ελλάδα δεν έχει ποτέ αποδείξει ότι μπορεί να τηρήσει τις προθεσμίες που επιβάλλει η ΕΕ όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις. Και όταν φτάνουμε στο θέμα της απόλυσης χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, η Αθήνα βρίσκεται απελπιστικά πίσω» σχολιάζει το Spiegel.

Τώρα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να ζητήσει προσωπικά από τους δανειστές παράταση για το σχέδιο απολύσεων, καθώς η κυβέρνηση ανησυχεί για το ενδεχόμενο διαδηλώσεων εν μέσω τουριστικής περιόδου, σημειώνει το περιοδικό.

ΤΟ ΒΗΜΑ

 

This entry was posted on Σάββατο, Ιούνιος 8th, 2013 at 14:03 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply