Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Θεσσαλονίκη: 6η γυμνή ποδηλατοδρομία με οικολογικές ανησυχίες (Φωτογραφίες)

Ιούνιος 8th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Γυμνή ποδηλατοδρομία με οικολογικές ανησυχίεςΈβαψαν τα σώματά τους με χρώματα, φόρεσαν καπέλα, ανέβηκαν στα ποδήλατά τους και ξεχύθηκαν με δυνατά σφυρίγματα και συνθήματα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας βιώσιμη κινητικότητα.

Για έκτη συνεχή χρονιά, διοργανώθηκε Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τα “Παιδιά Εν Δράσει” και την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, με στόχο τη δημιουργία δικτύων ασφαλών ποδηλατοδρόμων, σε όλη την πόλη, αλλά και την απόδοση των πρώην στρατοπέδων στους πολίτες, ως ελεύθεροι χώροι πρασίνου.
http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=644759
Στα μηνύματα των ποδηλατών περιλαμβάνεται και η στήριξη των γονιών για το φυσικό τοκετό, ενώ δήλωναν αλληλέγγυοι με όσους διαμαρτύρονται ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, βάφοντας χαρακτηριστικά, κάποιοι από αυτούς, με χρυσό χρώμα τα κορμιά τους.
http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=644776
“Αντιμετωπίζουμε την κίνηση των αυτοκινήτων με τα γυμνά μας κορμιά, σαν τον καλύτερο τρόπο για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας. Το σώμα μας είναι ό, τι πιο φυσικό έχουμε και είναι σίγουρα πιο όμορφο από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων μας. Στην σημερινή κοινωνία της κλειδαρότρυπας το γυμνό σώμα είναι προϊόν εκμετάλλευσης μιας ολόκληρης βιομηχανίας. Απελευθερώστε το!” προέτρεπαν όσους τους παρακολουθούσαν, από τα πεζοδρόμια, να διασχίζουν κεντρικές οδούς της Θεσσαλονίκης.

Nooz.gr

This entry was posted on Σάββατο, Ιούνιος 8th, 2013 at 08:24 and is filed under ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply