Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει σήμερα τη Λιθουανία με φόντο τη Βραζιλία

Εθνική ποδοσφαίρου: Πάτησε Βίλνιους με αισιοδοξία για νίκηΣτο Βίλνιους βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης 6 Ιουνίου η αποστολή της εθνικής ποδοσφαίρου για την σημερινή αναμέτρηση ( 21.45, MEGA) εναντίον της αδύναμης αλλά επικίνδυνης Λιθουανίας στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας το 2014.

Η φιλόξενη πρωτεύουσα της Λιθουανίας υποδέχτηκε τους διεθνείς με καυτό… ελληνικό ήλιο, αλλά λίγη ώρα αργότερα επέστρεψε στα συνηθισμένα με μια δυνατή μπόρα για να θυμίσει ότι εδώ είναι Βορράς. Μάλιστα, η βροχή προβλημάτισε ακόμη περισσότερο τον ομοσπονδιακό τεχνικό κ. Φερνάντο Σάντος και τους συνεργάτες του, καθώς ενδέχεται να αυξήσει τον βαθμό δυσκολίας της αναμέτρησης με τους Λιθουανούς λόγω της ιδιαιτερότητας του πλαστικού χλοοτάπητα του “LFF Stadium”, όπου θα διεξαχθεί το παιχνίδι για την 6η αγωνιστική του 7ου ομίλου των προκριματικών της ευρωπαϊκής ζώνης. Μια πρώτη γεύση του ιδιαίτερου αγωνιστικού χώρου θα πάρουν οι ποδοσφαιριστές στις 18.30, κατά την τελευταία προπόνηση πριν από το κρίσιμο παιχνίδι.

Το ευχάριστο κλίμα στις τάξεις της Εθνικής πάντως δύσκολα διαταράσσεται. Οι Ελληνες διεθνείς για ακόμη μια φορά απέδειξαν ότι δεν αποτελούν απλά μια ποδοσφαιρική ομάδα αλλά μια νεανική παρέα που περνάει καλά. Κατά τη διάρκεια της πτήσης τσάρτερ προς Βίλνιους, η γαλαρία του αεροσκάφους (όπου πάντοτε κάθονται οι παίκτες) έσφυζε από ζωή. Δυνατή μουσική, γέλια και πειράγματα μεταξύ των διεθνών που ευελπιστούν να κλείσουν τη σεζόν με νίκη, καθώς το σφύριγμα της λήξης στο ματς με τη Λιθουανία θα σημάνει και την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών τους…

Αν τα καταφέρουν, τότε θα έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση τουλάχιστον της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ (γιατί όχι και της πρώτης σε περίπτωση βαθμολογικών απωλειών της προπορευόμενης Βοσνίας/Ερζεγοβίνης) καθώς από τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουν τα (θεωρητικά) εύκολα με δύο παιχνίδια εναντίον του Λιχτενστάιν και εντός έδρας ματς με Λετονία και Σλοβακία.

Την 21μελη αποστολή της εθνικής ομάδας απαρτίζουν οι: Καρνέζης, Σηφάκης, Τοροσίδης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζαβέλλας, Χολέμπας, Ταχτσίδης, Τζιόλης, Μανιάτης, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Νίνης, Κονέ, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου, Γκέκας.



Video streaming by Ustream

Εν τω μεταξύ, η εθνική Ελλάδας έχασε τρεις θέσεις στη γενική βαθμολογία της FIFA, που ανακοινώνεται ανά μήνα, και βρίσκεται πλέον στην 16η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με 1006 βαθμούς. Το εντυπωσιακό ωστόσο είναι ότι η Βραζιλία έπεσε στην 22η θέση!

Στην κορυφή συνεχίζει να βρίσκεται η πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης Ισπανία, ενώ η Γερμανία παρέμεινε στη δεύτερη και η Αργεντινή στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Αναλυτικά η πρώτη 10άδα της κατάταξης της FIFA, έχει ως εξής:
1. Ισπανία 1.614 βαθμοί
2. Γερμανία 1.416
3. Αργεντινή 1.287
4. Κροατία 1.222
5. Ολλανδία 1.158
6. Πορτογαλία 1.137
7. Κολομβία 1.123
8. Ιταλία 1.097
9. Αγγλία 1.095
10. Ισημερινός 1.066

16. Ελλάδα 1.006

Σκόκας Γιάννης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.