Κέρδισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς 3-2, μετά από σχεδόν 5 ώρες, επικρατώντας στο τάι μπρέικ 9-7

Στον τελικό του Ρολάν Γκαρός ο Ράφα Ναδάλ μετά από ματς - μαραθώνιοΣτον τελικό του Roland Garros για όγδοη φορά στην καριέρα του προκρίθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο Ράφα Ναδάλ, κερδίζοντας 3-2 (6-4, 3-6, 6-1, 6-7, 9-7) στα ημιτελικά τον Νόβακ Τζόκοβιτς, επικρατώντας με 9-7 στο πέμπτο και τελευταίο σετ, σε ένα από τα καλύτερα ματς που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο Παρίσι και το οποίο κράτησε 4 ώρες και 45 λεπτά! Στον τελικό ο Ισπανός θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά και Νταβίντ Φερέρ που αγωνίζονται στον δεύτερο ημιτελικό.

Έτσι ο Ναδάλ θα βρεθεί για 8η φορά στην καριέρα του στον τελικό του γαλλικού Open, όπου έχει το απόλυτο με επτά κατακτήσεις μέχρι στιγμής και δίκαια θεωρείται ο «βασιλιάς» των χωμάτινων κορτ.

Στο πρώτο σετ ο Ισπανός τενίστας επικράτησε 6-4, ωστόσο η απάντηση του Σέρβου ήταν άμεση καθώς ισοφάρισε σε 1-1 επικρατώντας 6-3. Στο τρίτο σετ ο Ναδάλ κάνοντας δύο «break» επικράτησε 6-1 με εύκολο τρόπο, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Ο Τζόκοβιτς επέστρεψε δυναμικά στη διεκδίκηση της πρόκρισης επικρατώντας 7-6 και παίρνοντας τη ψυχολογία για το πέμπτο και τελευταίο σετ. Εκεί οι δύο αντίπαλοι έδωσαν εντυπωσιακή μάχη με το νούμερο τρία του ταμπλό, Ναδάλ να επικρατεί 9-7 και να παίρνει τη μεγάλη πρόκριση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.