Την έντονη αντίδραση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) έχει προκαλέσει η συμπεριφορά αστυνομικών του Τμήματος της Πλατείας Δημοκρατίας σε βάρος δικηγόρου.

Η δικηγόρος Αθηνών και πρόεδρος της «Ελληνικής Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» Ηλέκτρα-Λήδα Κούτρα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή μια δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. «Έμαθα από το Σωματείο Διεμφυλικών ότι από τις 30 Μαΐου και εν όψει gay pride, γίνονται αθρόες προσαγωγές μελών τους. Το ίδιο βράδυ, μια τρανσέξουαλ προσήχθη ξανά και κάλεσε τη συνήγορό της.

«Στην είσοδο του Τμήματος δεν με άφηναν να μπω. Ο αξιωματικός υπηρεσίας μού επανέλαβε ότι δεν μπορώ. Επέμεινα, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να απαγορευθεί η επικοινωνία του κρατούμενου με τον συνήγορό του.

Όταν συνέχισε να αρνείται, επικοινώνησα με την Άμεση Δράση. Την ίδια ώρα, εκείνος με τράβηξε λέγοντας “Κάνεις μαγκιές; Τώρα θα πας Αυτόφωρο”. Νόμισα ότι αστειευόταν. Ο αξιωματικός μου ζήτησε τις ταυτότητές μου -δικηγορική και αστυνομική- και μόλις τις παρέδωσα, άνοιξε την πόρτα του κρατητηρίου με ώθησε βίαια μέσα, κλειδώνοντάς μου πόρτα», περιγράφει η κ. Κούτρα.

«Το πρωτοφανές περιστατικό σε βάρος της συναδέλφου προσβάλλει κάθε έννοια ανεκτικότητας, δημοκρατίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αναιρεί εκ βάθρων τον ρόλο του δικηγόρου ως υπερασπιστή των πολιτών», δήλωσε στο «Έθνος» ο Μανώλης Λαμψίδης, μέλος του ΔΣΘ.

www.koolnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.