Η πλειονότητα της αθλητικής κοινής γνώμης ασχολείται με το ποδόσφαιρο και λιγότερο με τον κλασσικό αθλητισμό και το μπάσκετ, με βασικό θέμα συζήτησης τις οικονομικές απολαβές των διάσημων ποδοσφαιριστών. Ομως αυτά τα αθλήματα δεν είναι τόσο…προσοδοφόρα για τους αθλητές, καθώς σύμφωνα με σχετική έρευνα του «Forbes», οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον χώρο του αθλητισμού δραστηριοποιούνται στο γκολφ, το τένις και μετά στο μπάσκετ.

Ο λόγος για τον Αμερικανό άσο του γκολφ, Τάιγκερ Γουντς, ο οποίος αμείβεται με περίπου 78 εκατ. δολάρια σε ετήσια βάση για να κάνει τα «κόλπα» του με το μπαστούνι του. Δεύτερος στον σχετικό κατάλογο είναι ο Ρότζερ Φέντερερ, που συγκεντρώνει περίπου 71 εκατ. δολάρια το χρόνο, για να κατακτά νίκες στα γήπεδα του τένις. Στην τρίτη και τέταρτη θέση ακολουθούν δύο λαμπρά αστέρια του μπάσκετ και του ΝΒΑ, οι Κόμπε Μπράιαντ και Λεμπρόν Τζέιμς. Ο πρώτος ποδοσφαιριστής της λίστας είναι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, συνταξιούχος πλέον, με 47.2 εκατ. δολάρια, 8ος στη σχετική λίστα, μπροστά από Κριστιάνο Ρονάλντο και Μέσι.

Συνοπτικά οι 10 πιο πλούσιοι αθλητές στον κόσμο:

1. Τάιγκερ Γουντς (γκολφ) 78,1 εκατ. δολάρια

2. Ρότζερ Φέντερερ (τένις) 71,5

3. Κόμπι Μπράιαντ (μπάσκετ) 61,9

4. Λεμπρόν Τζέιμς (μπάσκετ) 59,8

5. Ντρου Μπρις (ράγκμπι) 51

6. Άαρον Ρότζερς (ράγκμπι) 49

7. Φιλ Μίκελσον (γκολφ) 48,7

8. Ντέιβιντ Μπέκαμ (ποδόσφαιρο) 47,2

9. Κριστιάνο Ρονάλντο (ποδόσφαιρο) 44

10. Λιονέλ Μέσι (ποδόσφαιρο) 41,3

 

ΔΟΛ,  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.