Εγκαταλελειμμένες περιοχές και πόλεις-φαντάσματα

Μερικά μέρη στον πλανήτη μας είναι παράξενα ήσυχα. Οι φωτογραφίες δείχνουν σαν να σταμάτησε ο χρόνος και η σκόνη δείχνει ότι μόνο φωτογράφοι ίσως τα έχουν προσεγγίσει από τότε που εγκαταλείφθηκαν.

Σήμερα, αυτά τα μέρη είναι γνωστά ως πόλεις φαντάσματα και συνήθως μας θυμίζουν πολέμους ή φυσικές καταστροφές.

Ανάμεσά τους και η πιο γνωστή πόλη φάντασμα στη σύγχρονη ιστορία, το Pripyat στην Ουκρανία. Έχουν περάσει 27 χρόνια από το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνόμπιλ, αλλά σήμερα δεν υπάρχει κανείς στο Pripyat που να το θυμάται.

Αυτό συμβαίνει επειδή η κυβερνητική επιτροπή που ερευνούσε το ατύχημα, αναγκάστηκε να παραδεχτεί την καταστροφή του αντιδραστήρα και να δώσει την εντολή για εκκένωση της κοντινής αυτής πόλης.

Ακόμα μια πόλη-φάντασμα είναι το Kolmanskop στη Ναμίμπια, στη νότια Αφρική. Βουνά άμμου έχουν τυλίξει έναν οικισμό ορυχείων. Η πόλη εγκαταλείφθηκε στη δεκαετία του 1950 μετά από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο όταν η δραστηριότητα εξόρυξης μεταφέρθηκε στο Oranjemund.


Pripyat – Ουκρανία


Buzludzha – Βουλγαρία


Εκκλησία στην Ιντιάνα – ΗΠΑ


Kolmanskop – Ναμίμπια

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.