Το δυστύχημα έγινε σε παράδρομο της εθνικής Αθηνών – Λαμίας

Νεκρός στρατιώτης από ανατροπή άρματος μεταφοράς προσωπικούΤεθωρακισμένο άρμα μεταφοράς προσωπικού Μ 113, ανατράπηκε στις 6πμ της Τετάρτης, σε παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμία, στο ύψος του Ωρωπού με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός – στρατιώτης του άρματος. Σε νοσοκομείο νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους ένας ακόμη ελαφρά τραυματισμένος στρατιώτης του 575 Τάγματος Πεζοναυτών.

Η αιτία της ανατροπής είναι άγνωστη ενώ το τεθωρακισμένο όχημα βρισκόταν σε φάλαγγα τεθωρακισμένων η οποία κατευθυνόταν στο λιμάνι του Ωρωπού για να επιβιβαστεί σε αρματαγωγό για να συμμετάσχει στην στρατιωτική άσκηση «Καταιγίδα».

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού έχει ως εξής:

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 05 Ιουνίου 2013, στις 05:50 περίπου, στην παράπλευρη οδό της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της περιοχής Συκάμινο, ερπυστριοφόρο όχημα Μ113, εξετράπη της πορείας του έπεσε σε χαράδρα και ανετράπη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του Στρατιώτη (ΠΝ) Ε. Κ. Το ερπυστριοφόρο όχημα συμμετείχε σε φάλαγγα οχημάτων του 575 Τάγματος Πεζοναυτών, η οποία κινείτο με προορισμό τον Λιμένα Ωρωπού, λόγω της συμμετοχής των τμημάτων σε Εθνική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων.

Για το περιστατικό έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση και Προανάκριση από τα αρμόδια στρατιωτικά όργανα. Στον τόπο του δυστυχήματος μετέβη ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Αθανάσιος Τσέλιος για να συντονίσει τις έρευνες.

Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος.

Επίλαρχος Ιωάννης Δ. Σηφάκης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.