Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Γεώργιου Δασταμάνη για την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος

Ιούνιος 5th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Το 1972 καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών η 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Σκοπός, η ενημέρωση της παγκόσμιας κοινότητας για τα περιβαλλοντικά προβλήματα και την ανάγκη ανάληψης θετικής δράσης από τον κάθε πολίτη σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Θέμα της φετινής ημέρας «Think, Eat, Save» («Σκέψου, Κατανάλωσε, Προστάτεψε»). Στοίχημα του φετινού εορτασμού της 5ης Ιουνίου 2013 είναι να ενθαρρυνθεί κάθε ευαισθητοποιημένος πολίτης ώστε να μειώσει το διατροφικό του αποτύπωμα στον πλανήτη.

Με αφορμή λοιπόν το μήνυμα της φετινής παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος είναι ευκαιρία να στραφούμε στην κατανάλωση προϊόντων με μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο όπως τα οργανικά για την παραγωγή των οποίων δεν χρησιμοποιούνται χημικά ή τοπικές ποικιλίες που δεν χρειάζεται να ταξιδέψουν ημέρες για να φτάσουν στο πιάτο μας. Προστατεύουμε το περιβάλλον, επιλέγουμε τοπικά προϊόντα, μειώνοντας το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και στηρίζοντας παράλληλα την τοπική αγορά.

Γραφείο Τύπου
Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών

This entry was posted on Τετάρτη, Ιούνιος 5th, 2013 at 12:48 and is filed under ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply