Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Έρχεται νέο τσεκούρι στους μισθούς του ΕΣΥ! Τι χάνουν οι εργαζόμενοι

Ιούνιος 5th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Τελικώς οι νέες περικοπές στους μισθούς στα νοσοκομεία δε θα αποφευχθούν καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δε θα μειωθούν περαιτέρω οι αποδοχές των εργαζομένων, το τσεκούρι είναι και πάλι εδώ.

Μεγάλες απώλειες στα εισοδήματα των εργαζομένων στο ΕΣΥ αναμένονται τα επόμενα δύο χρόνια καθώς η κυβέρνηση υπολογίζει να ψαλιδίσει κι άλλο τους μισθούς για να γλιτώσει δαπάνες από τα νοσοκομεία.
Είναι ενδεικτικό με βάση τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ότι το μισθολογικό κόστος στην υγεία εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 2,22 δισ. ευρώ το 2013, από 2,73 δισ. ευρώ το 2011, μειωμένο κατά 19%την τελευταία τριετία.

Η μείωση όμως δε σταματά εδώ καθώς μέχρι το 2015 προβλέπεται πολύ μεγαλύτερη μείωση. Υπολογίζεται ότι οι δαπάνες για τους μισθούς το 2015 δε θα ξεπερνούν τα 2,16 δισ. Ευρώ. «Δηλαδή οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία έχασαν 570 εκ. ευρώ από τις αποδοχές τους» επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας ο οποίος υπογραμμίζει επίσης: « η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη τις περικοπές, οδηγώντας την κοινωνία σε ανθρωπιστική κρίση και μάλιστα δηλώνει δημοσίως πως προτίθεται να προχωρήσει σε ακόμη μεγαλύτερες περικοπές την ερχόμενη χρονιά».

Άλλωστε η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κόβει από τον τομέα της Υγείας καθώς στον προϋπολογισμό του 2014 θα εγγραφούν 4,44 δισ. ευρώ για το υπουργείο Υγείας έναντι 4,84 δισ. φέτος (-400 εκατ. ευρώ).
Και τα νοσοκομεία όμως για τη φετινή χρονιά θα αναγκαστούν να τη «βγάλουν» με λιγότερα καθώς η χρηματοδότηση για το 2013 θα κινηθεί στα 1,34 δισ. ευρώ, από 1,6 δισ. ευρώ το 2011. Όσο για το 2015 τα οικονομικά θα είναι τραγικά καθώς τα χρήματα που θα δοθούν για τα δημόσια νοσοκομεία δε θα ξεπεράσουν το 1 δισ. Ευρώ.

Δήμητρα Ευθυμιάδου

This entry was posted on Τετάρτη, Ιούνιος 5th, 2013 at 11:56 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply