Φωτογραφία για Le Monde: Ο Ερντογάν θέλει να χτίσει μία νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία!«Το μέλλον της Τουρκίας παραμένει σκοτεινό. Στόχος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι η εδραίωση ενός απολυταρχικού, ισλαμικού, προσωποκρατικού καθεστώτος μόλις μία δεκαετία πριν από την επέτειο των εκατό χρόνων από την εγκαθίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας το 2023», γράφει σε άρθρο του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde o υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της FUAF (Ομοσπονδιακής Ένωσης Αλεβιτών της Γαλλίας), Αλί Καραμπαμπά, όπως μεταδίδει το i-efimerida.

«Πρόκειται για ένα στρατηγικό διάβημα που βρίσκεται εν προόδω: ας θυμηθούμε πως πριν από την εκλογή του στον πρωθυπουργικό θώκο το 2002, ο Ερντογάν είχε υποσχεθεί την ανέγερση μιναρέδων σε όλη την Κωνσταντινούπολη. Επιπλέον, ο πρώην δήμαρχος της τουρκικής μητρόπολης είχε καταδικαστεί το 1998 σε ποινή φυλάκισης με την κατηγορία της υπόθαλψης μίσους, καθώς είχε επαναλάβει τα εξής λόγια του θεωρητικού του τουρκικού εθνικισμού, Ζία Γκοκάλπ (1876-1924): “Οι μιναρέδες θα είναι οι ξιφολόγχες μας, οι θόλοι θα είναι οι περικεφαλαίες μας, τα τζαμιά θα είναι οι στρατώνες μας και οι πιστοί θα είναι οι στρατιώτες μας”», αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει:

«Εχοντας κατανοήσει την ισχύ των στρατιωτικών και των δικαστών, εισήγαγε μία νέα μεταρρύθμιση που του επέτρεπε να χειραγωγεί τις ένοπλες δυνάμεις, τον Τύπο και τους άλλους πυλώνες του τουρκικού Κράτους… Αριθμώντας περί τους 72 επαγγελματίες των media, οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή πίσω από τα σίδερα της φυλακής, η Τουρκία λογίζεται η μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου για τους δημοσιογράφους.

[…] Σε εθνικό επίπεδο, ο πρωθυπουργός επιχειρεί να θέσει επί το έργον μεγαλεπήβολα σχέδια πέραν του κανονικού, κατά το παράδειγμα του εγώ του. Διατηρεί ως υποχρεωτικό το μάθημα των θρησκευτικών στο δημοτικό και το γυμνάσιο…, ενώ πρόκειται να “βαπτίσει” την τρίτη γέφυρα του Βοσπόρου Yavuz Selim Sultan, το οποίο είναι το όνομα του σουλτάνου που έσφαξε περισσότερους από 40.000 Αλεβίτες. Η επιβολή του τσαντόρ στα πανεπιστήμια…, η απαγόρευση της χρήσης κραγιόν από τις αεροσυνοδούς των Τουρκικών Αερογραμμών, των φιλιών στους σταθμούς του μετρό, όπως επίσης ο έλεγχος της πώλησης αλκοόλ καταδεικνύουν μία διευρυμένη στρατηγική ισλαμοποίησης», επισημαίνει ο αρθρογράφος.

«Σε διεθνές επίπεδο, η Τουρκία θέλησε πρώτα απ΄ όλα να επανεισέλθει στη διεθνή σκηνή με την κρίση στη Συρία, όπου επιχειρεί να διαδραματίσει ρόλο μεσολαβητή. Μπροστά στην προοπτική όμως της αποτυχίας, προσπαθεί εδώ και μήνες να αλλάξει πορεία, βοηθώντας τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις και δεχόμενη περισσότερους από 400.000 πρόσφυγες. Ο πραγματικός στόχος είναι ξεκάθαρος: η πτώση του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ-Ασαντ για να οδηγήσει στην εξουσία τους Σουνίτες αδελφούς.

[…] Οσον αφορά το Κουρδικό, έπειτα από τριάντα χρόνια πολέμου και σχεδόν 40.000 νεκρούς, η κυβέρνηση του AKP συναινεί επιτέλους να θέσει σε λειτουργία ειρηνευτικές διαδικασίες με θεμέλιο λίθο το αναθεωρημένο κείμενο της επιστολής του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, στην οποία ο τελευταίος ζητάει από το λαό του την ενοποίηση μέσω της αδελφότητας του Ισλάμ. Χάρη σε τούτη την κίνηση, ο Ερντογάν θα αυξήσει την επιρροή του στο νότο της Τουρκίας, βολεύοντας έτσι την πλειοψηφία. Αυτό το σύμφωνο ειρήνης δεν είναι παρά ένα απλό κομμάτι στο παζλ της πανσουνιτικής ισλαμικής ενοποίησης που βρίσκεται καθ΄ οδόν», προειδοποιεί ο Αλί Καραμπαμπά, ο οποίος καταλήγει καλώντας σε αντίσταση ενάντια στην κατασκευή αυτού του απάνθρωπου ερντογανικού οικοδομήματος, όπου ο μόνος κανόνας και η μόνη πραγματικότητα θα είναι εκείνη της θρησκευτικής πλειοψηφίας.

www.capital.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.