Τι αποκάλυψε ο πρέσβης μας στο Παρίσι

Καίει τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου το έγγραφο – φωτιά που κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο πρέσβης μας στο Παρίσι Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, που αποδεικνύει πως όχι μόνο η λίστα Λαγκάρντ δεν ήρθε άτυπα στην Ελλάδα – όπως ισχυριζόταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών – αλλά ζητήθηκε από το Παρίσι, στο πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας αλλά και οδηγίας για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Και ποιος το ζήτησε εκ μέρους της Ελλάδας; Ο κ. Χαλαστάνης κατέθεσε όλη την αλληλογραφία με το Γαλλικό υπουργείο Οικονομικών που αποτυπώνει πως αυτό δεν έγινε από τον ίδιο αλλά από τον τότε Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, και στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Ηλία Πλασκοβίτη!

Με άλλα λόγια ο κ. Χαλαστάνης ήταν ο κρίκος για να φτάσει η λίστα Λαγκάρντ στην Αθήνα και στο έγγραφο που ακολουθεί σαφώς καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί Παπακωνσταντίνου πως επρόκειτο για μία λίστα που ήρθε άτυπα και δε μπορούσε να αξιοποιηθεί για φορολογικούς λόγους…

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο:
Το αίτημα αυτό βασίζεται στις σχετικές διατάξεις που αφορούν στην αμοιβαία βοήθεια από τις Αρμόδιες Αρχές των Κρατών Μελών στον τομέα της άμεσης φορολόγησης (Οδηγία 77/799/EEC, ως ισχύει) καθώς και στη διμερή Συμφωνία μεταξύ της Ελλάδος και της Γαλλικής Δημοκρατίας για την Αποφυγή της Διπλής Φορολόγησης.
Όλες οι πληροφορίες θα τύχουν εμπιστευτικής μεταχείρισης από τις Ελληνικές Φορολογικές Αρχές στον αγώνα τους εναντίον της φοροδιαφυγής και σε συμφωνία με τη Γαλλική φορολογική αρχή“.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών – υποστήριζαν μέλη της Επιτροπής – «ήξερε πολύ καλά γιατί τη ζητούσε… Τώρα πρέπει να πει γιατί στα δημόσια ταμεία, δεν μπήκε ούτε ένα ευρώ, όπως έγινε σε άλλες χώρες που πήραν στα χέρια τους τη λίστα Λαγκάρντ».

Σύμφωνα με μέλη της Προανακριτικής, μετά από αυτή την αποκάλυψη δένει ακόμη περισσότερο το κατηγορητήριο εναντίον του Γ. Παπακωνσταντίνου για το κακούργημα της απιστίας στην υπηρεσία.

Αύριο το απόγευμα στην Προανακριτική, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, καλείται να καταθέσει ο Ηλίας Πλασκοβίτης.

www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.