Στη Λευκάδα λέει ο δήμαρχος Λευκάδας , στο Βλυχό στη «Ξέρα» θέλει το Νυδρί

Λίγες ημέρες μετά την πρόταση του ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ για δωρεά επίπλων και άλλων αντικειμένων από τον Σκορπιό που ανήκαν στην πάλαι ποτέ κραταιά οικογένεια των Ωνάση και τη δημιουργία μουσείου το οποίο θα φέρει το όνομα του Αριστοτέλη Ωνάση, μεγάλος πόλεμος έχει ξεσπάσει για την τοποθεσία, στην οποία θα ανεγερθεί το κτήριο.

Εν τω μεταξύ «άφαντος» παραμένει ο δήμαρχος Μεγανησίου κ. Στάθης Ζαβιτσάνος, ο οποίος απουσιάζει προ τριημέρου στην Αθήνα, αφήνοντας σιωπηρά ως εκπρόσωπο, με την ανοχή του, τη δημοτική αρχή Λευκάδας να ρυθμίζει τα του «οίκου» του δήμου Μεγανησίου, μια που ο Σκορπιός διοικητικά ανήκει στο δήμο Μεγανησίου και λογικά αυτός θα πρέπει να έχει κυρίως τον πρώτο λόγο και μετά όλοι οι άλλοι!

Για τις προθέσεις της δημοτικής αρχής Λευκάδας μας προϊδέασε η κίνηση του Κώστα Αραβανή να πάρει τον αντιδήμαρχό του και να βρίσκεται στην υποδοχή του ρώσου μεγιστάνα ως «οικοδεσπότης της περιοχής», σε διοικητικό τμήμα (Σκορπιός) που ανήκει στο δήμο Μεγανησίου. Και ενώ άπαντες θεωρήσαμε τυχαία την κίνηση αυτή, μόλις δύο μέρες αργότερα με δήλωσή του ήρθε να επιβεβαιώσει τι έχει κατά νου.

Η «Πολυνησία» της περιοχής περιλαμβάνει για τον ίδιο, κατά δήλωσή του σε πρωινή εκπομπή του ΜEGA, τη Λευκάδα, τη Μαδουρή, τον Σκορπιό, το Σκορπίδι, τη Σπάρτη, τον Κάλαμο, τον Καστό, πλην … Μεγανησίου και Θηλιάς!

Δεν τυγχάνει να γνωρίζουμε εάν αυτό είναι αποτέλεσμα συναίνεσης μεταξύ δημοτικής αρχής Λευκάδας και δημοτικής αρχής Μεγανησίου, στα πλαίσια μιας «αγαστής συνεργασίας» που εδράζεται σε κοινή ιδεολογική βάση και κοινή πολιτική αφετηρία. Εκείνο που γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας είναι ότι, όσο θα υπάρχει Μεγανησιώτικη κοινωνία, θα έχει και αυτή λόγο για το τι θα συμβαίνει στον Σκορπιό.

 

meganisinews.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.