Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

4 Ιουνίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, πέρα από τον επετειακό της χαρακτήρα, αποτελεί κυρίως ευκαιρία περισυλλογής, προβληματισμού και αφύπνισης.
Περισυλλογή, σχετικά με τις προσωπικές και συλλογικές μας ευθύνες απέναντι στο περιβάλλον.
Προβληματισμός, αναφορικά με όσα έπρεπε να κάνουμε και δεν κάναμε.
Αφύπνιση, για αυτά που πρέπει και επιβάλλεται άμεσα να δρομολογήσουμε.
Για την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, η περιβαλλοντική προστασία δεν χρήζει επετειακού χαρακτήρα ευκαιρίας προκειμένου να αναδειχθεί σε μείζον και διαχρονικό πρόβλημα. Το βιώνουμε σε καθημερινή βάση, το αντιμετωπίζουμε στο σύνολο των φυσικών πόρων της περιοχής. Στην κατεύθυνση αυτή, διαβεβαιώνω τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας ότι η δημοσιονομική και οικονομική στενότητα, δεν θα αποτελέσουν αφορμή έκπτωσης της περιβαλλοντικής μας ευαισθησίας και δεν θα αναδείξουν φαινόμενα ανοχής απέναντι σε παραβατικές συμπεριφορές.
Ως Αιρετή Περιφερειακή Αρχή κάνουμε το καθήκον μας, αναζητούμε και ταυτόχρονα προσβλέπουμε και στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες των συμπολιτών μας.
Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί πρωτίστως συλλογική υπόθεση.

This entry was posted on Τρίτη, 4 Ιουνίου, 2013 at 22:02 and is filed under ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply