Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Ιδιώτης καθάρισε μέσα σε 2 μέρες το Κτίριο Αβέρωφ

Ιούνιος 4th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Δύο μόνο μέρες χρειάστηκαν για να καθαρίσει ιδιώτης το βανδαλισμένο από συνθήματα Κτίριο Αβέρωφ (ΕΜΠ), τη στιγμή που το ελληνικό Δημόσιο πάλευε επί ένα χρόνο.

Το κτίριο Αβέρωφ καθαρίστηκε υποδειγματικά και είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους υψηλούς προσκεκλημένους του την Παρασκευή 14 Ιουνίου, ενώ χρειάστηκαν 30 εργαζόμενοι και ένας επιχειρηματίας.

Ο κ. Ιωάννης Τσεπέρκας, ιδρυτής της εταιρείας Κouros Α.Ε., τηλεφώνησε στην εφημερίδα προκειμένου να μας γνωστοποιήσει την πρόθεση της εταιρείας του να προχωρήσει στον δωρεάν καθαρισμό των όψεων του λαμπρού κτιρίου του συγκροτήματος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση του κ. Ιω. Τσεπέρκα δεν έχει την παραμικρή σχέση με το αντικείμενο: πρόκειται για εταιρεία κατασκευής φωτεινών επιγραφών. “Αυτό που σκέφθηκα είναι ότι ήθελα να βοηθήσω έτσι ώστε η πόλη και η χώρα μου να μην εκτεθούν”, εξηγεί ο ίδιος. Ο κ. Ιωάννης Τσεπέρκας ήρθε σε επαφή με την πρόεδρο της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ Ελένη Μαΐστρου (είναι το μοναδικό τμήμα που κάνει χρήση του ανακαινισμένου κτιρίου) για να οργανώσουν από κοινού το εγχείρημα.

Και έτσι και έγινε. Το Σάββατο, ήδη από τις 7 το πρωί, βρίσκονταν στον χώρο του Πολυτεχνείου 30 εργαζόμενοι της εταιρείας και λίγοι εθελοντές. Τα συνθήματα που είχαν «ποτίσει» τα μάρμαρα έσβηναν με τη χρήση χημικών (υδροδιαλυτών) και υδροβολής. Οι τοίχοι βάφτηκαν ξανά με χρώματα που βασίστηκαν στους κωδικούς τους οποίους είχαν στη διάθεσή τους οι άνθρωποι του Πολυτεχνείου. Η δουλειά της πρώτης ημέρας διήρκεσε μέχρι τις 7 το βράδυ χωρίς να ολοκληρωθεί. Ετσι το «συνεργείο» επέστρεψε την Κυριακή. Στις 2 το μεσημέρι το Κτίριο Αβέρωφ ήταν αγνώριστο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ. Ιωάννης Τσεπέρκας έλαβε ένα τηλεφώνημα. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν η πρόεδρος της Σχολής Αρχιτεκτόνων. “Οι φοιτητές θέλουν να σας ευχαριστήσουν και τη Δευτέρα το βράδυ θα επαναλάβουν προς τιμήν σας μια θεατρική παράσταση στο αίθριο του κτιρίου”.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

This entry was posted on Τρίτη, Ιούνιος 4th, 2013 at 18:03 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply